Aktywne Wpisy

kutang__pan +44

źródło: Gl0yO6-XUAAMhsl
Pobierz
TopowyJanusz +90
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y

źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz
Chłop pracuje fizycznie, ale dostał propozycję awansu. Przejście z "fizycznego" na "umysłowego" (stanowisko kierownicze). Były pewne wymagania i warunki, które chłop spełnił po krótkim przyuczeniu.
Niestety w trakcie wprowadzania na nowe stanowisko zaczęło się pojawiać coraz więcej nowych problemów i spraw, z którymi chłop w ogóle by nie chciał mieć do czynienia. Na zasadzie "żaden awans i żadna podwyżka nie przekona mnie do tego, żeby na co dzień zajmować się tymi sprawami". Zaczęły się wątpliwości...
No i w końcu przyszedł dzień, w którym chłop poznał szczegóły oferty związanej z nowym stanowiskiem, a tam pensja wyższa o 12% w porównaniu do dotychczas zajmowanego. Obowiązki i odpowiedzialność kierownika za pensję robola.
Chłop grzecznie podziękował za awans i dalej robi jako fizyczny.
#pracbaza #kolchoz #januszex #praca
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: z doświadczenia wiem, a pracowałem w bardzo wielu miejscach - że praca umysłowa może być równie mentalnie wykańczająca jak fizyczna, ale lepiej się wkurzać w biurze niż przerzucając pudła.
Jeżeli ktoś ci zaproponował takie stanowisko, znaczy że masz to coś, jakieś predyspozycje, ambicje lub może wiedze która na takie stanowisko cię
Po co pracować za biurkiem za więcej pieniędzy, jak można fizycznie za mniej?
Może i nic nie odłożysz, ale przynajmniej w wieku 40 lat będziesz miał r-------e stawy i wypadający dysk