Aktywne Wpisy

alljanuszx +96
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

memforis +1
#kryptowaluty mam pytanie czysto z ciekawości. jak to jest, że dokładnie w zaznaczonym na zielono miejscu kupowałem all in SOL i akurat wtedy jeb^%? czy to jest zupełna losowość i czysty przypadek, czy to spowodowało jakieś tam likwidacje albo chwilowy wzrost kursu (raczej wątpię), po czym każdy widział nieco większe saldo i automaty zaczęły sprzedawać innym wpakowanym i tak runęło?
czy zwyczajnie zawsze jest "kup i się wtedy spierd...li"? czy przypadek,
czy zwyczajnie zawsze jest "kup i się wtedy spierd...li"? czy przypadek,
źródło: image
Pobierz

Pytanie do osób związanych BI, BD i DS ostatnio zainteresowałem się ta branżą, zawsze lubiłem statystkę i analizowanie danych i tak sobie stwierdziłem ze to chyba to co mogę robić w życiu. Obecnie można powiedzieć ze sql mam dość dobrze opanowanego w python tez coś nie coś potrafię oraz Power Bi. Zastanawiam się nad podyplomowka na pjatk z big data ale analizując program stwierdziłem ze dość podejrzenia ze w 210h chcą poruszyć tak złożone tematy. Moje pytanie brzmi zatem czy warto wydawać pieniądze na coś takiego skoro nie mam wykształcenia informatycznego i nie pracuje jeszcze w branży wiec dla mnie byłoby pierwsze zetknięcie z takimi zagadnieniami czy zostać na udemach lub wziąć pod uwagę rozpoczęcie inzynierki z infy jak to widzicie
Każda aplikacja do pracy wiąże się z przejściem przez etap techniczny, gdzie w zależności od firmy może mieć formę luźnej pogawędki aż do rozwiązywania algorytmów na kartce papieru i projektowania