Wpis z mikrobloga

@Ginden: Zależy które pytania. Co innego nie wiedzieć np. co to jest

Function.prototype.bind
(chociaż to też jest ciekawy przykład, bo i na samo to pytanie da się udzielić odpowiedzi klasyfikującej od leszcza (yyy nie wiem) do uber pro wymiatacza (wiedza że funkcja zwrócona przez tę metodę jest trochę zubożoną funkcją)) a co innego nie znać odpowiedzi na pytanie 'Jak jest różnica między "atrybutem" i "właściwością"?' (wtf?).

Plus język polski wkracza
  • Odpowiedz
@Ginden: BTW jaka w takim razie jest różnica między atrybutem i własciwością? xD chyba że poprzez atrybut rozumiemy atrybut właściwości, np. enumerable.
  • Odpowiedz
@asdasty: No i czasami mylne są polskie pojęcia. Jestem przeciwnikiem sztucznego makaronizowania, ale uważam, że podczas rozmów kwalifikacyjnych na stanowisko programisty powinny padać angielskie wyrażenia.
  • Odpowiedz
@asdasty: Jakby mnie ktoś zapytał czym jest tablica mieszająca... Dobrze że nie przetłumaczyli "hoisting" xD Wyobraź sobie takie pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej, "czym jest podnoszenie" xD i mimo że potrafię to zjawisko opisać ze wszystkimi szczegółami to nie wiedziałbym w ogóle o co mnie pytają. I już -5 do ogólnego wrażenia :S
  • Odpowiedz