Wpis z mikrobloga

@Dawisek: Jesteś pewien, że chcesz rozwijać projekt angularowy w visual studio? Powinieneś mieć podpowiedź co jest nie tak w panelu errors. Generalnie to polecam ściągnąć sobie visual studio CODE do pracy z frontendem
  • Odpowiedz
@Dawisek: to może być związane z ustawieniami ESLint'a, sprawdziłem ten kod na stackblitz i nie ma błędów.
Zacznij od normalnego IDE tak jak Mazowia wyżej pisał, ja osobiście polecam WebStorm nie jest darmowy ale masz triala na 30 dni lub na licencji studenckiej możesz działać
  • Odpowiedz
@Dawisek: Generalnie to nie dałem ci odpowiedzi tylko ją podsunąłem jak się uczysz to musisz to zrozumieć sam bo to swojego rodzaju podstawy. Możliwe, że patrzysz starszy poradnik i dlatego komuś tam "działa"
  • Odpowiedz
@Dawisek:

Mirku, to nie wina Angulara, ale stricte TypeScripta (a właściwie to konfigurancji ESLinta), o którym już tutaj wspomniano. Przede wszystkim zrozum dlaczego tak się dzieje, zamiast bezmyślnie to wyłączać. Do tego, słowem wprowadzenia, to nie jest stricte błąd, ale linter będzie krzyczał, że tak nie powinieneś robić. Kod TSa jest transpilowany do JSa, a w JSie będzie on poprawny.
To co zrobiłeś, to jest tylko i wyłącznie deklaracja. Zadeklarowałeś
  • Odpowiedz