Aktywne Wpisy

wykop +14
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
red7000 +149
Czy ktokolwiek jest mi w stanie racjonalnie i podając rzetelna źródła wytłumaczyć, dlaczego edukacja zdrowotna w szkołach jest jakimkolwiek zagrożeniem dla dzieci i młodzieży? Starałem się czegoś dowiedzieć na ten temat, ale politycy PiS nie używali argumentów merytorycznych, tylko anegdotycznych.
#polska #szkola #zdrowie
#polska #szkola #zdrowie

Nie chcę numeru przesyłki tylko po prostu sam tracking/przebieg śledzenia.
#pocztapolska #usa #ameryka #polska #pytanie #kiciochpyta
USPS nie udostępnia danych śledzenia na terenie USA. Tracking kończy się na wysłaniu z Polski.
Jak chce się mieć śledzenie przesyłki w USA, to trzeba nadać jako Global Expres, Paczkę pocztową lub EMS.
Czyli ten status sie urywa całkowicie na Wysłano z Polski WER Warszawa i nie ma nawet informacji, że została doręczona?
Baba na poczcie nie musi znać decyzji wydanych przez Pocztę Amerykańską (USPS).
I tak tracking urywa się na Wysłano z Polski WER Warszawa i koniec. Przepisy międzynarodowe nie wymagają, aby listy polecone miały śledzenie.
Tracking faktycznie zatrzymał się na Wysłano z Polski WER Warszawa 25.11. Generalnie to zależało mi na tym, aby dotarło do 9 grudnia czyli do piątku. Mam nadzieję, że dotrze ale jakoś tracę wiarę. Na następny raz poleci global expres, dwa razy drożej, no ale tracking jest. W sumie 50zł jak za 1kg przesyłkę (w sumie to list bo koperta) do USA to
@pcela:
źródło: comment_1670393283Jb8C8VsgZKt0BHPEaq7lgH.jpg
PobierzOficjalnie USPS nie śledzi listów poleconych przychodzących z innych krajów (przepisy UPU nie wymagają, aby listy polecone miały śledzenie). Pewnie ktoś zeskanował przez pomyłkę, u nas też to się zdarza dla listów zwykłych z nr (przesyłki z nr zaczynającym się od U).
źródło: comment_1670518809y3Ho7bx7afirMjDPyqnWMD.jpg
PobierzTo na pewno jest list polecony (nr przesyłki zaczyna się od "R")?