Aktywne Wpisy
WilecSrylec +661
Pamiętacie jak kilka lat temu w Warszawie spadł autobus z wiaduktu? Zginęła wtedy jedna osoba, a 22 zostały ranne. Sprawca wypadku dostał 7 lat więzienia i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Oczywiście skuteczny jak wszystko w Polsce, dziś rano potrącił człowieka i uciekł z miejsca wypadku, może dla zachęty dostanie drugi zakaz.
31-latek w środę rano potrącił mężczyznę na rondzie Tybetu w Warszawie. Kierowca zbiegł z miejsca wypadku, ale wkrótce został zatrzymany. Okazało
yawa +142
10 lat ciułania po troszku ale udało się 20 lat przed terminem :)
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
Pijcie ze mnom kompot.
#nieruchomosci
W 4 miesiące spłaciłem kapitał, którego splata przy obecnym opro zajęłaby mi niemal 4 lata. To samo nastąpi w przyszłym roku. Dziękuję pan PiS. XD
W kwestiach technicznych to w ING wszystko załatwione sprawnie paroma kliknięciami. Nawet harmonogram już naprawili bo od razu się zaktualizował, pokazują też widzę kolejne miesiące wakacji, które wybrałem składając wniosek w sierpniu.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #wakacjekredytowe
Dodatkowo to co na screenie.
@BratProgramisty: stała, oprocentowanie zmienne.
@Krupier: Cooo? Jak długo? Mnie wyszło, że w cztery miesiące wakacjami spłaciłem kapitał, który spłacałbym normalnie 11 miesięcy. Nie spodziewałem się, że przy długich okresach kredytowania i wyższych kwotach są aż takie różnice.
Oczywiście opro na przestrzeni lat będzie się zmieniać więc i ta różnica również wraz z dalszą spłatą kapitału też się będzie zmieniać więc pewnie by to nie trwało 4 lata tylko mniej. Uprościłem nieco.
To pewnie bardziej chodzi o "świeżość" kredytu bo na początku spłacasz praktycznie same odsetki i dopiero z czasem środek ciężkości przesuwa się w stronę kapitału.
@Krupier Przecież to powinno być karane jak jakaś lichwa :D
@vateras131: Ja mam kredyt od trochę ponad czterech lat i kapitał to jakieś 40% raty, w obecnej sytuacji, a wcześniej to miałem jakieś 65% udziału kapitału w racie. Z tym że okres kredytowania mam na 14 lat, a nie jak jest "modnie" na 30.
@chwed: ot uroki zmiennego opro, świadomie na nim zostałem bo uważam, że w całym okresie kredytowania wyjdę na tym korzystniej.
@mirkowa1000: 220k, po nadpłacie zostało 191.
@spajdermen: i co, dumny z siebie jesteś, że okradasz banki?
Komentarz usunięty przez autora