Wpis z mikrobloga

I cyk, dokładam się do statystyk nadpłat w bankach. Poszły skumulowane raty zebrane przez 4 miesiące wakajek. Niestety tym razem ku zawodzie takich asów jak np. @Adki, który nie umie czytać artykułów, które sam wrzuca kasa nie poszła na gofry. :/

W 4 miesiące spłaciłem kapitał, którego splata przy obecnym opro zajęłaby mi niemal 4 lata. To samo nastąpi w przyszłym roku. Dziękuję pan PiS. XD

W kwestiach technicznych to w ING wszystko załatwione sprawnie paroma kliknięciami. Nawet harmonogram już naprawili bo od razu się zaktualizował, pokazują też widzę kolejne miesiące wakacji, które wybrałem składając wniosek w sierpniu.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #wakacjekredytowe
Krupier - I cyk, dokładam się do statystyk nadpłat w bankach. Poszły skumulowane raty...

źródło: comment_1669892932cwyfxaatQnCgGsAGPFI1XQ.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Krupier elegancko ( ͡º ͜ʖ͡º) u mnie do kredo na stałej stopie i stałych ratach wleciało 27k nadpłaty w połowie roku, a teraz akumulacja kasy, dodatkowo zasilona wakacjami, i na koniec przyszłego roku poleci wpłata w wysokości 50% kapitału. No chyba że pojawią się lokaty na ponad 9%, to kasa poleci na lokatę a z odsetek skoczę na gofry w Mielnie ( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz
No chyba że pojawią się lokaty na ponad 9%, to kasa poleci na lokatę a z odsetek skoczę na gofry w Mielnie ( ͡º ͜ʖ͡º)

@b7kj: już były. Może nie 9%, ale coś się zaczyna dziać. Bank Nowy dawał 8,1%, a teraz mBank daje 8,2%: https://moneyafterhours.blogspot.com/2022/11/mbank-przekracza-bariere-8-na-lokatach.html

Aczkolwiek możliwe też, że to ostatnie takie maksima i może warto się w to zapakować na dłużej bo z
  • Odpowiedz
cieszy, że dłużnikom się powodzi w naszym pięknym kraju.

Dziękuję. Póki co jestem tym mitycznym kredyciarzem, na szczęście jeszcze nie dłużnikiem.

Już niedługo będziesz mógł podziękować jedynej prawilnej partii. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@albert011111: oczywiście, mają mój głos za te wakacje!
  • Odpowiedz
@Krupier: Przy 8,2% i braku wakacji to czysto matematycznie bardziej opłaca mi się zrobić nadpłatę, aczkolwiek przy niedużej "stracie" na lokacie w skali roku pewnie będę trzymał kapitał do końca okresu stałej stopy. Zostało mi jeszcze prawie 4,5 roku i dużo może się wydarzyć w tym czasie. Może akurat stópki polecą w dół i będzie opcja refinansowania hipoteki na korzystniejszych warunkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@b7kj czy czekasz tylko po to by sondować rynek czy pojawia się lokaty czy jest coś czego nie przenikam? Z perspektywy kredytu i nadpłat to najlepiej robić to odrazu jak wejdziesz w posiadanie ekstra środków.
  • Odpowiedz
@Krupier: kurde ale coś masz mało tego kapitału. U mnie to tak procentowo 30 /70twmez zaraz nadplace wszystko z wakacji plus jakaś dyszle luźna i ciekawe jak mi się zmieni XD
  • Odpowiedz
@Krupier:

Dziękuję pan PiS.

w wyborach mam nadzieje, że tak jak ja, pójdziesz głosować na nich wbrew propagandzie covidian ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz