Aktywne Wpisy
hdeck +255
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
RedBulik +486
#mieszkanie #deweloperka #prawo #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #policja #bekazpisu
1. nie groziłeś partnerce
2. ona świadomie skłamała w zeznaniach
Jeżeli nie masz całodobowego monitoringu z nagrywaniem głosu, masz iluzoryczne szanse. (Pomijam już nastawienie prokuratury do takiej sprawy).
A statystyki pokazują, że 85% eksmisji z mieszkania zakończyło się na samej eksmisji. Nie skierowano do sądu sprawy o przemoc, pobicie itd. Dlaczego? Bo w sądzie potrzebne są dowody, a policja na mocy dyskutowanej ustawy może wyrzucić każdego bez żadnych dowodów.
Szkoda, że nie odpowiedziałeś
Ten przepis jest wadliwie skonstruowany i pozostawia całą władzę nad życiem faceta coraz gorzej wyszkolonym policjantom.
@sildenafil: dowodem w sprawie są zeznania partnerki. Jeśli ma siniaki to od czego? Od tępego narzędzie? Którego? Od pięści? Czemu agresor nie ma śladu?
Bo z takim furiatem się nie sądzisz tylko odchodzisz a jeśli Ci
@dorkas: no i? Siniak to dowód że ktoś ma siniaka.
@sildenafil: przecież jest przewidziany tryb odwoławczy od nakazu, sprawę bada sąd. Więc kłamstwo. W bazach Leksa i Legalisa jest 1 orzeczenie w takiej sprawie, co pokazuje, że 1) stosowanie nakazu to ekstremalny margines, albo 2) policja ma rację i sprawcy się nie odwołują bo nie ma po co
Do czasu gruntowej reformy policji ten przepis powinien zostać zawieszony a takie sprawy rozpatrywać powinien sąd w przyspieszonym trybie.
@1ukasz: przecież rozpoznaje, co wynika wprost z przepisów, które komentujesz. Przeczytałeś je kiedykolwiek?
Należy wziąć pod uwagę znacznie utrudnioną możliwości odwołania się. 1) można to zrobić w ciągu 3 dni od wydania decyzji eksmisji, 2) wyrzucane z mieszkania osoby nie mogą zabrać swoich rzeczy osobistych, ubrań czy komputera, stają się na 2 tygodnie bezdomni. Bezdomność mocno utrudnia pisanie odwołań do sądu.
Takie
No
To jak z obowiązywaniem przepisów drogowych. Niby wszyscy są równi, ale gdy policja zatrzyma posła to już nie tak bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak nie ma?
Te fałszywe także. I o tych tu rozmawiamy