Wpis z mikrobloga

Czy jest ktoś w stanie polecić mi naprawdę dobrego gastrologa w dziedzinie żołądka i refluksu? Już od 8 miesięcy mam nieustanny problem w refluksem laryngologicznym tzw. LPR, próbowałem już chyba wszystkiego z literatury na ten temat polsko i anglojęzycznej i nic nie działa (a zwłaszcza IPP, one tylko nasilają objawy). Każdy pierwszy lepszy gastrolog przepisuje IPP pomimo, że w pH metrii wyszedł mi refluks SŁABO KWAŚNY z dużą liczbą epizodów chyba powyżej 300, jednak DeMeester i Bolus w normie. Zależy mi na kimś, kto winikliwie podejdzie do tematu. Zapłacę 10 razy tyle jeśli będzie trzeba, mam 25 lat, a ta choroba gorzej zatruwa życie niż depresja.

#pytanie #pytaniedoeksperta #lekarz #gastrologia #gastrolog #refluks #pomocy
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gigasus97: Powiem Ci, że ja też byłem u gastrologa prof. dr hab. n. med. Oczywiście za bardzo nie było mowy o jakiejś szerszej diagnozie. Prywatnie zrobił mi gastroskopię(stwierdził no u pana mamy typowy refluks gardłowo-krtaniowy, dodatkowo ma pan problemy z pracą dolnego zwieracza przełyku. Zapisał ipp + prokit, probiotyk + alugastrin forte. Po miesiącu kontrola, mówię, że jest zdecydowanie lepiej, ale cały czas mam to pokasływanie itd. Mówi no wie
  • Odpowiedz
@Gigasus97: Mi pomogło 2 łyżki octu jabłkowego wymieszanego z woda 30min przed każdym posiłkiem. Może to tylko placebo bo refluks miałem raz w życiu przez kilka dni ale dość efektywnie ustał, możesz spróbować
  • Odpowiedz