kolekcji mi brakuje, kupił bym tyle broni ile się da, a sport to jednak sport
@DoktorVincent: możesz zrobić kolekcjonerską ograniczoną do broni sportowej bez egzaminu na podstawie patentu strzeleckiego, koszt to 252zł + badania jak nie masz aktualnych.
na taką kolekcję dostaniesz limit ok 10 sztuk, na sport pewnie już masz 5-7, jak to wykorzystasz to przedstawiasz w wpa odpowiedni wniosek o rozszerzenie limitu o kolejne 10 sztuk na kolekcje
@wiesiu2: ja niedawno dostałem 12 na sport i 20 na kolekcję sportową i z tą kolekcją to jak bym wpisał we wniosku 30 albo 40 to decyzja byłaby pewnie taka sama ( ͡º͜ʖ͡º)
@DoktorVincent: jak chcesz półcalówkę to pewex, ja tylko więcej sztuk kupić to lepiej sport-kolekcję, bo jesteś zwolniony z ezaminu jako na postawie sportowej licencji.
@DoktorVincent: no wiadomo, na sport masz ograniczoną ilość promes a na kolekcję bez limitu. Tylko musisz znaleźć instruktora z Sulejówka, 5k bierze i masz kolekcję bez limitu.
Jak chcesz rakietnice i .50bmg to warto
@DoktorVincent: możesz zrobić kolekcjonerską ograniczoną do broni sportowej bez egzaminu na podstawie patentu strzeleckiego, koszt to 252zł + badania jak nie masz aktualnych.
na taką kolekcję dostaniesz limit ok 10 sztuk, na sport pewnie już masz 5-7, jak to wykorzystasz to przedstawiasz w wpa odpowiedni wniosek o rozszerzenie limitu o kolejne 10 sztuk na kolekcje
@DoktorVincent: Zależy
@krak: Po czym wnosisz?
@krak: Absolutnie nie!