Wpis z mikrobloga

Jak to jest z tym #inpost paczkomaty jeśli chodzi o gabaryty?
Wysłałem paczkę przez vinted, sami dobrali gabaryt ten najmniejszy (wysokość do 8) a wrzuciłem rzeczy w karton który miał 10 wysokości i upchnąłem go w skrytke. Cofną paczkę czy będzie jakaś dopłata do paczki?
#paczkomaty
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Slashy_:
To zależy czy zmieści się w skrytce docelowej. Niestety maszyny mogą mieć drobne różnice w wymiarach skrytek i to, że paczka u ciebie weszła, nie oznacza, że wejdzie do paczkomatu docelowego.

Natomiast czy coś zapłacisz w razie konieczności zmiany skrytki, to już pytanie do Vinted, gdyż to ich Inpost obciąży ewentualnymi kosztami.

ps. Mam nadzieję, że paczkę da się normalnie wyciągnąć, bo jak będą musieli rozbierać maszynę, to może
  • Odpowiedz
@Slashy_: ogolnie przesyłka dojdzie, ewentualnie skubną cię na 40zł za przekroczenie gabarytów. To co pisal @pcela to jakieś p---------e od rzeczy xD
Kurier normalnie może sobie kliknąć, że potrzebuje większą skrytkę otworzyć. Ale jak na magazynie wpadnie na pomiary to mandat
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru:
A czy ja napisałem, że nie dojdzie? Dojdzie, co najwyżej trafi do większej skrytki, a czy za to będzie dopłata (jest nią różnica pomiędzy opłatami za poszczególne gabaryty), zależy już od Vinted (Inpost rozlicza się z nimi).
  • Odpowiedz