Wpis z mikrobloga

Tzw stały element gry w mojej #pracbaza: test ciśnieniowy. Na zdjęciu widzimy doprowadzenie ciśnienia o wartości 5000psi (Pound per square inch) do połączenia metal/metal; jest to 345bar, dla porównania w kole samochodowym jest ok 30psi; wartość niezbyt duża w naszym pojęciu bo testujemy do 25k. Test jest udany jeśli po ustabilizowaniu się ciśnienie spadnie o mniej niż 1% swojej wartości w ciągu 15min. Doprowadzenie urządzenia do tego etapu to w tym przypadku miesiąc pracy choć czasami jest odwrotnie: godzina roboty i dwa tygodnie testów. Dziś mam takich testów 6 do zrobienia czyli piątek zapowiada się łatwy czego wszystkim życzę.
#uk #praca #oilandgas #szkocja #emigracja
pol-scot - Tzw stały element gry w mojej #pracbaza: test ciśnieniowy. Na zdjęciu widz...

źródło: comment_1669364443TgvhrGPAgiSBbEuqEfCSUu.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@narwi: do tego testu używam ręcznej która może wygenerować 20k, jest tu mała objętość więc nie namacham się, normalnie używamy pomp zasilanych sprężonym powietrzem
  • Odpowiedz
  • 0
@pol-scot w sumie mogłem wydedukować widząc przebieg ciśnienia ;)

Robisz jakieś testy dynamiczne? Albo z bardzo lepkim olejem?

W mojej branży 500 bar to zazwyczaj max, ale to sie widzi chwilowo wjeżdżając ładowarką w stertę materiału przy 12km/h ;)
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: Odwiert zamknieto z powodu dużego poziomu siarkowodoru i gość pokazuje że tam wciąż jest cisnienie, tylko tyle jestem w stanie powiedzieć... Po prostu wysłałem CV, poszedłem na rozmowę i dostałem robotę:) Obecnie jest czas kiedy pojawia się sporo ofert pracy w branży oil&gas w Aberdeen. W zeszłym tygodniu w mojej firmie zatrudnili gościa który nie miał nic wspólnego z zawodem a przez ostatnie 2 lata był bezrobotny, co prawda
  • Odpowiedz