Wpis z mikrobloga

To nie jest tak, że przez to pudło Lewego tak uważam, ale:

Lewy nie powinien być kapitanem.

Osobiście dla mnie nie nadaje się na rolę lidera. To jest gość za spokojny i zbyt ułożony. Do tego potrzeba odpowiedniego mentala.

Niewiem czy widzieliście tego VLOGA z Łączy Nas Piłka.. Lewy motywuje kolegów jakby zaraz miał iść w kąt i się popłakać, brzmi to sztucznie, ton głosu itd. Mnie by to kompletnie nie chwyciło za serducho. Brak charyzmy jako przywódca.
Do roli kapitana moim zdaniem pasuje bardziej człowiek pokroju: Glik. Zaryzykuje, ale może nawet Szczęsny.. Prawda jest taka, że chyba nie ma idealnego kandydata.
Jeżeli wszystko będzie ok to uważam że Bielik będzie dobrym kapitanem w przyszłości, ma bardzo dobry mental.

Lewy został kapitanem żeby ładniej to na papierze wyglądało i mógł z innymi piłkarzami z TOPki. Bycie kapitanem świadczy po prostu o Twoim statusie piłkarskim.

Jednocześnie jest to szkodliwe dla reprezentacji. Lewy z całym szacunkiem, jest genialnym piłkarzem, ale nie kapitanem.

#mecz #pilkanozna #mundial #reprezentacja #kanalsportowy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarkoPapszun: A widziałeś poprzednie vlogi z kadry? Jak Lewy usiadł z debiutantem Piątkowskim i mu tłumaczył co zrobił źle i jak powinien zagrać? Pierdzielenie o kapitanie Gliku bo wejdzie do szatni i zacznie drzeć ryj uznam za żart. Nie czerp wiedzy z vlogów Łączy nas piłka. Jestem przekonany że Lewy z każdym młodym rozmawia i daje mu wskazówki - taka jest rola kapitana, a nie darcie mordy w przerwie.
  • Odpowiedz
@prezeskuliziemskiej: Oczywiście, że nie. Natomiast Lewy widzę że może chce dobrze, ale nie potrafi rozmawiać z kolegami. Konflikt z Błaszczykowskim, Piszczkiem itd. Podejrzewam, że w kadrze nie jest lubiany i jego uwagi mogą irytować. Nie ma rozwiniętych umiejętności komunikacyjnych i charyzmy "starszego kolegi".
Wydarcie "p---y" to swoją drogą. To też jest ważne. Kapitan to lider. W odpowiednim momencie ma Ci pomóc, dać wskazówke, przytulić a później odpier**ić jak robisz za
  • Odpowiedz
@Instrybutor_z_Orlenu: Tu nie chodzi o chlanie wódy. Przecież napisałem, że może to być np. Bielik. Wiadomo, że jeszcze nie teraz. Chodzi o mental, czyli charyzme i umiejętności przywódcze. Lewy ich nie ma. Robert to genialny napastnik, ale nie lider.
  • Odpowiedz
@MarkoPapszun: Wróżysz trochę z fusów albo na podstawie jakichś krótkich filmików. Jak w Barcelonie ma nawet zostać kapitanem podobno, a tam jednak drużyna wybiera to chyba jednak jakimś liderem jest. Poza tym to co mówisz to się przydaje bardziej wlasnie w klubie, na reprze to oni się spotykają ze dwa trzy razy do roku na 2 tygodnie
  • Odpowiedz
Jestem przekonany że Lewy z każdym młodym rozmawia i daje mu wskazówki - taka jest rola kapitana, a nie darcie mordy w przerwie.

@Minieri: Nie zgodzę się, bardzo ważną rolą kapitana jest motywowanie, a Lewy im bardziej się stara tym bardziej mu nie wychodzi bo brakuje mu charyzmy i nie za bardzo potrafi dowodzić grupą. Jego pomoc młodym piłkarzom jest widoczna, kontakt indywidualny z innymi piłkarzami - super, ale to
  • Odpowiedz