Aktywne Wpisy
p0melo +759
Rząd testuje centralny system do umawiania wizyt do lekarza na NFZ. Trzymanie terminów dla znajomych, wpychanie rodziny przed kolejką po wdrożeniu tej aplikacji może być utrudnione.
Twórcy aplikacji mają największe obawy związane z tym że przychodnie nie będą chciały udostępniać prawdziwego grafiku bo.... lekarze którzy powinni być w szpitalu, robią overemployment i siedzą w prywatniej przychodni, a hajs pobierają jakby byli zatrudnieni na pełen etat, a do publicznej placówki przychodzą na 2
Twórcy aplikacji mają największe obawy związane z tym że przychodnie nie będą chciały udostępniać prawdziwego grafiku bo.... lekarze którzy powinni być w szpitalu, robią overemployment i siedzą w prywatniej przychodni, a hajs pobierają jakby byli zatrudnieni na pełen etat, a do publicznej placówki przychodzą na 2
źródło: Image
Pobierz
Ale to jest złoto, dlaczego ja to dopiero teraz odkryłem...
Chodzi o płacenie za paliwo apką przy dystrybutorze.
Kończę tankować, odkładam pistolet, skanuję kod qr, akceptuję płatność face-id i odjeżdżam.
Bez kolejki.
Bez pytań o kawę.
Bez pytań o płyn do spryskiwaczy w cenie złota.
Chodzi o płacenie za paliwo apką przy dystrybutorze.
Kończę tankować, odkładam pistolet, skanuję kod qr, akceptuję płatność face-id i odjeżdżam.
Bez kolejki.
Bez pytań o kawę.
Bez pytań o płyn do spryskiwaczy w cenie złota.
źródło: Orlen-Pay-5
Pobierz

Jadenowi padło na głowę XD
#triples #kpop #koreanka
źródło: comment_16691402090krTO8ArT0qdjVNdIQVSJS.jpg
Pobierz@XKHYCCB2dX: No właśnie możliwe, że przyciągną, bo to w zamyśle jest dużo bardziej angażujący koncept niż zwykła grupa. Nikt tu nikogo nie wysyła do piwnicy, bo masz codziennie nowy materiał z ich bieżącej aktywności i jakieś tam poczucie sprawczości co do tego, jak te kolejne sub-unity będą wyglądać. Te codzienne signale na razie są całkiem fajne, choć obawiam się, że wkrótce zamienią się w jeden
@XKHYCCB2dX: no wlasnie, wywoluje to emocje. nastepnym razem bede osoby ktore kupia kopie albumu (albo 50) zeby unit sie nierozpadl. zobaczymy jak to bedzie
@XKHYCCB2dX: Rzecz w tym, że grupą jest tripleS, a nie Acid Angel of Asia. To tak, jakby powiedzieć, że Irene & Seulgi są disbanded, bo może coś jeszcze w duecie kiedyś nagrają, a może nie. Ja mam do tego nieco inne podejście, bo jakoś tak wyszło, że śledzę je od początku jako całą grupę, a nie poznałem je przez ten pierwszy sub-unit. I z
@XKHYCCB2dX: No i tu się znowu z Tobą nie zgodzę, bo kasy na tym rynku nie brakuje. Sprzedaż albumów grup żeńskich wywaliło w kosmos od zeszłego roku, rookies z dużych wytwórni sprzedają po pół miliona albumów jeszcze przed opublikowaniem jakiegokolwiek utworu. Kpop to w ogóle jest poezja marketingu, grupy fanowskie wykupują po kilkanaście kopii tego samego
@XKHYCCB2dX: No właśnie nie wiesz jeszcze ile, ale już zakładasz, że długo. Swoją drogą, nie lepiej poczekać trochę dłużej i widzieć tę swoją ulubioną członkinię w jakiejś większej roli w utworze niż dwie linijki tekstu do wyśpiewania i kilkanaście sekund na pierwszym planie w teledysku?
@somv: dlatego wolę mniejsze grupy
@somv: prosta matematyka. Jeżeli unit liczy 4-6 osób i comeback jest co miesiąc lub dwa to i tak czekasz minimum parę miesięcy. A żeby utrzymać taki grafik wypuszczania piosenek trzeba mieć kasę. Zobacz jak często duże wytwórnie wypuszczają nowe piosenki swoich artystów, a im kasy nie brakuje. Biorąc pod uwagę, że Modhaus jest małą wytwórnią to ich biznes plan