Witajcie mam dwa dyski: ssd 25gb i hdd 500gb, kumpel instalowal mi kiedys 2 systemy: win7 i ubuntu 12, pozniej cos poprzestawialem na tym ubuntu i nie dzialal, postanowilem wtedy wiec wywalic ubuntu i wgrac Elementary OS i coś sie znowu po chwili p----------o w systemie i używałem teraz win7, znowu naszła mnie chęć na elementary OS ale teraz to juz nie moge sobie poradzic jak go zainstalowac.... coś jest bardzo pokiełbaszone z tymi dyskami wydaje mi sie? macie screeny i pomocy!!
@skarpetki: sda1, sda2 i sdb1 to partycje ntfs, czyli Windowsowskie. Nie wiem, na której masz Win7, ale ich nie kasuj. Pozostałe, czyli te z ext4 i swap są od Ubuntu. Możesz je skasować i na nich zrobić partycje pod Lune.
@skarpetki: Na ssd możesz wrzucić partycję /, a /home na hdd. Nie znam się na dyskach ssd, ale tak chyba będzie korzystniej pod względem szybkości. Na / przeznacz 10-12gb, więcej nie ma sensu.
@emel: kaze wybrac inna partycje do zainstalowania bootloadera, kazda jaka nie wybiore konczy sie tyn samym bledem. Moge jeszcze wybrac zeby zakonczyc instalacje bez bootloadera
JAK ZAINSTALOWAĆ LINUXA NA MOIM KOMPUTERZE?
Witajcie mam dwa dyski: ssd 25gb i hdd 500gb, kumpel instalowal mi kiedys 2 systemy: win7 i ubuntu 12, pozniej cos poprzestawialem na tym ubuntu i nie dzialal, postanowilem wtedy wiec wywalic ubuntu i wgrac Elementary OS i coś sie znowu po chwili p----------o w systemie i używałem teraz win7, znowu naszła mnie chęć na elementary OS ale teraz to juz nie moge sobie poradzic jak go zainstalowac.... coś jest bardzo pokiełbaszone z tymi dyskami wydaje mi sie? macie screeny i pomocy!!
źródło: comment_Y4byBvxkyZih5fHrlXjONdCPoNg35MdO.jpg
Pobierzźródło: comment_06XpCRc60HnjaB3W5rOA1rAYyF0yCWlv.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@emel: ok spróbujemy
źródło: comment_5QqznFQxKeoLUo0CZQ71XcNCGroYFo0J.jpg
Pobierzźródło: comment_1AW4nAteIJVsI6u0xZogIYvvUfvQuQoU.jpg
Pobierz