Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +747
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +49
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Mirki, od 2 lat nie śledzę branży. Poszukuję nowego telefonu dla siebie, budżet - bez limitu, ale to tylko dla tego by znaleźć coś na dłużej niż rok i coś co będzie rozsądnie działać. Przez ostatnie 3 lata miałem: - Mi mixa 3 (totalna porażka jeśli chodzi o baterie), pozniej mialem POCO X3 NFC ( super mi wystarczał do moich zadań, zacinał sie mało, fajnie zoptymalizowana bateria, ale mocno sie przegrzewał aż po 10 miesiacach padł), teraz mam Samsunga A52S 5G - chyba najgorszy telefon jaki miałem, zacina się, robi dziwne problemy, przegrzewa sie, ciagle na ladowarce.
Używam telefonu do pracy, rozmawaiam średnio 4-5h dziennie (kilkadziesiąt różnych połączeń), potrzebuje wielozadaniowości (a na pewno nie moze telefon dzialac powoli i zwalniac pracy sztucznie tak jak to robi Samsung A52S 5G). Więc plynna obsługa aplikacji, maila, smsów, połączeń oraz nawigacji. Aparat potrzebuje tylko i wyłącznie do robienia zdjęć tabliczek znamionowych oraz zdjęć ukazujących poglądowe wykonanie robót itd., nie potrzebuje robić zdjęć krajobrazom, nie interesują mnie też gierki.
No i oczywiście koniecznie długa praca na baterii.
Co proponujecie? Czy warto przejść w Iphone, czy aktualnie jest już zbyt nadmuchanym urządzeniem?
@magawek: Warto. A15 który znajduje się w iPhone 13 jest prawdopodobnie najbardziej wydajnym energetycznie chipem jaki do tej pory wyprodukowano. iPhony nie mają ogromnych baterii ale i tak radzą sobie świetnie właśnie przez to w czasie pracy na baterii. iPhone 13 Pro Max będzie tu najlepszym wyborem (radzi sobie nawet minimalnie lepiej niż iPhone 14 Pro Max)
Jeżeli chodzi o wydajność energetyczną w Androidach to Dimensity 8100
źródło: comment_1668966435JCu53tZQ6EBOdFVTnfJulN.jpg
PobierzA co byś polecił z telefonów
@magawek: Xiaomi Poco X4 GT
@cukru: Nie używam tego, a 5G w okolicy nie mam :) Pytanie czy warto do wersji Pro doplacac? Procz tego ze ma 120Hz i wiekszy ekran? Cos wiecej ma hardwarowo lub softowo?