Wpis z mikrobloga

Macie jakieś lifehacki jak przełknąć wątróbkę? Od razu mam odruch wymiotny gdy tylko spróbuje. Może macie jakieś sposoby na jej przygotowanie by była zjadliwa #dieta #jedzenie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrian-mateusz: Szczerze? Nie wiem, nie jadłem. Wiem że wieprzowa jest inna (gorsza?) w smaku, ale co do indyka to nie wiem nic. W każdym razie, ja jak jem to jem z kurczaka i jest smaczna. Podsmażyć cebulkę (dużo), dodać wątróbke, sól, pieprz, majeranek, potem jabłko pokrojone w kostkę i dusić aż jabłko będzie miękkie. Jak pierwszy raz usłyszałem o wątróbce z jabłkiem to było to dla mnie nie do przyjęcia,
  • Odpowiedz
@adrian-mateusz: Najlepiej jak powiesz co lubisz jeść i wtedy można pomyśleć jaka ew. wątróbka mogłaby Tobie zasmakować.
Z drugiej strony nie katuj się jedzeniem które Ci nie smakuje. Jeśli brakuje ci żelaza to je inaczej suplementuj, zastąp.

@paramyksowiroza napisał o wiśniach i to wcale nie jest zły pomysł. Wiśnie cudownie się komponują z czerwonym mięsem, też z wątróbką, zresztą ona współgra z wieloma składnikami. Wiśnie to moje ulubione połączenie
arinkao - @adrian-mateusz: Najlepiej jak powiesz co lubisz jeść i wtedy można pomyśle...

źródło: comment_1668642793JEMZqICTx7kAyxNg8UOhLA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz