Wpis z mikrobloga

@Horvath: portal rtx wychodzi bodajże 27 listopada. Dodaj sobie followa na steamie i będziesz wiedzieć. Morrowind nigdy nie istniał zrobili całe 2 pokoje. RTX Racer ma ponoć wyjść 'later'. Pewnie tak jak marbles z okazji premiery następnej generacji coś pokażą.
  • Odpowiedz
@Horvath: jaki to directx? 8 optymalnie, 9 czasami. I czy masz artystów, czas i budżet żeby coś zrobić? To się nie dzieje samo. Jest gdzieś dłuższy filmik z morrowindem gdzie widać że np. ja nie mając pojęcia o modelowaniu 3d nawet tego 1 pokoju w morrowindzie nie zrobię.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@keton22: akurat cod 2 znam jak własną kieszeń. Z kolegą dużo czasu poświęciliśmy na modowanie tej gry. Mieliśmy nawet napisane własne narzędzia i exportery modeli, map i animacje. Jako pierwszym udało nam się wrzucić nowe animacje postaci, kolega napisał cały system ekwipunku. Nie mogliśmy tylko przeskoczyć ograniczeń jakie były narzucone w samej binarce. Cod2 miał do wyboru tryb Dx7 i Dx9. Różnica była dobrze widoczna bo Dx7 nie obsługiwał bump
  • Odpowiedz
@Horvath: to brzmisz rzeczywiście jak target dla tej technologii. Jeżeli jest fixed function rendering pipeline bez shaderów to zadziała. Wtedy do drivera wysyłana jest cała geometria, materiały, pozycje świateł. Dlatemu to działa.
Mi osobiście się marzą gry z Potterem, Brat by się cieszył jak dziecko którym wtedy był, ja też mam miłe wspomnienia ze wspólnie spędzonego czasu.
  • Odpowiedz