Aktywne Wpisy

Lewusx +56
2 lata pod moim okiem, 10kg miesa wiecej netto. :)
Bardzo ladny kosciec, talia osy, szerokie plecy, do poprawy obecnie wciaz glownie lapy i nogi.
Dla rozwiania watpliwosci, zbudowanie 10kg w 2 lata, na tym poziomie to wynik dobry. :)
#sterydy
#mikrokoksy
Bardzo ladny kosciec, talia osy, szerokie plecy, do poprawy obecnie wciaz glownie lapy i nogi.
Dla rozwiania watpliwosci, zbudowanie 10kg w 2 lata, na tym poziomie to wynik dobry. :)
#sterydy
#mikrokoksy
źródło: 163550C5-E519-4779-B3B8-9503A69EB6EF
Pobierz
ewataewa +46
#gotujzwykopem
Wczoraj pytałam, czy roczniki 80/90 pamiętają rosół z przestudzoną kaszą manną.
No to dziś zrobiłam, pierwszy raz w życiu :)
Wczoraj pytałam, czy roczniki 80/90 pamiętają rosół z przestudzoną kaszą manną.
No to dziś zrobiłam, pierwszy raz w życiu :)
źródło: 20250107_134223
Pobierz

#router #sieci #wifi #komputery #pcmasterrace
Pisząc dławienie mam na myśli wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź na żądanie HTTP. Mój UPC tak ma, transfer jest ok 1000MB, ale często brak odpowiedzi na żądania, szczególnie po assety dociągane z różnych CDN.
Mam także no-limit T-Mobile, router LTE i tam nie ma tego problemu, ale jest oczywiście wolniej.
Priorytetem są dla mnie czasy oczekiwań na odpowiedź.
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: Ja bym reklamował do skutku a nie stosował protezy z LTE.
Muszę zrobić jakiś raport z problemu, bo konsultanci na infolinii nawet nie rozumieją co do nich mówię. Widzą, że jest dobry poziom sygnału na modemie więc wina po mojej stornie.
@dktr: ehh. Czyli moje male marzenie o prostym load balancingu opartym o transfery na dwóch łączach ciągle są nieosiągalne? Bo chciałbym w końcu postawić dwie anteny LTE w dwie różne strony, jedną wycelować wasz Play, drugą w Networks! i żeby router sam zestawiał sesje w zależności gdzie jest aktualnie lepiej.
@ShortyLookMean: Czyi co, router ma co chwila robić speed-testy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ShortyLookMean: Ale router ani żadne inne urządzenie na tej podstawie nie jest w stanie stwierdzić czy łącze jest już wysycone. Musi sam ten test wykonać do serwera który jest wystawiony na łączu które nie jest wysycone, a jak będzie takie testy robił na okrągło to sam wysyci dostępne pasmo i wykręci limit ( ͡° ͜
Skoro mogę wyszkolić teścia, że jak słabo działa mu Internet z anteny Playa to niech idzie na drugi koniec domu i tam położy komórkę z Orange z odpalonym hot spotem, to i router byłby w stanie zwiększyć szeroko pojętą jakość połączenia.
I ja wiem, że możnaby coś w tym stylu zrobić samemu odpowiednio pisząc reguły na np. Mikrotiku. Ale mi się nie chce,
@ShortyLookMean: Urządzenia z wysokiej półki enterprise potrafią coś takiego (SD-WAN)
https://docs.paloaltonetworks.com/prisma/prisma-sd-wan/prisma-sd-wan-admin/prisma-sd-wan-application-visibility-and-reporting/link-quality