Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@Alusowy:

niż noszenie jakiegoś bieda emblematu którego połowa ludzi nawet nie kojarzy.

A za narysowanie tego śmiesznego niemieckiego hasza/plusa idziesz do pierdla. No patrz pan, olaboga dzie moja wolmność!?
  • Odpowiedz
@RazumichinZiK: Ruska onuco, na przejmowanie się tym będzie czas po wojnie, kiedy do swojej żony w Polsce pan ze zdjęcia przyjedzie z ptsd, nazistowskim gwoździem w mózgu i przemyconym pistoletem. xD
  • Odpowiedz
  • 0
@RazumichinZiK: p-------------e się na siłę.
Jak bym dostał taką naszywkę to też bym ją nosił bo nie znam tego symbolu, a wygląda ok.
Co innego jak typ wie co symbolizuje...
  • Odpowiedz
@RazumichinZiK: w Rosji "nazista" czy "faszysta" znaczy przede wszystkim "antyrosjanin" ze względu na mit wielkiej wojny ojczyźnianej. Dlatego Ukraińcy używają niemieckiej symboliki z tego okresu żeby trollować ruskich.
  • Odpowiedz
  • 2
drilewanger jedna z największych kreatur jakie mogły istnieć skąd oni wogóle biorą sobie taki przykład ?czy na Ukrainie historii uczą całkowicie inaczej niż w Polsce?

@Maniek81: Przecież w Polsce nie uczą o 2 wojnie wiele więcej niż kiedy się zaczęła i kiedy się skończyła, o ile w ogóle facetka się zdążyła wyrobić z materiałem. Przynajmniej za moich czasów tak było. Cała II wojna to była jedna lekcja pod sam koniec
  • Odpowiedz
Czy na Ukrainie historii uczą całkowicie inaczej niż w Polsce?

@Maniek81: Tak, tam jest zupełnie inny konsensus historyczny. Warto poczytać to co sami Ukraińcy piszą w kwestiach dla nas istotnych. A potem porównać co inne narody piszą, zwłaszcza te obecnie (Rosja) lub historycznie (Niemcy) zwaśnione. A na dokładkę dowalić dalszy kraj - Francję/Hiszpanię i jakiś Orient np. Obrzydliwe p---------e w tych tematach wypływa głównie z Ukrainy.
frutson - > Czy na Ukrainie historii uczą całkowicie inaczej niż w Polsce?

@Maniek...

źródło: comment_1668260090AaZmSFojOBP1A1C3LwPJax.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@frutson: oni naprawdę mają zupełnie inne poglądy na upa i raczej tego nic nie zmieni .To jest właśnie przerażające w sumie na tych filmikach z frontu było setki różnych nazistowskich i upowskich oznaczeń na mundurach Ukraińców.Tak już mają wpojone Polacy na tle historycznym nigdy nie byli z Ukrainą po tej samej stronie
  • Odpowiedz
@R187: Zakładam w takim razie, że jesteś pełen zrozumienia dla hajlujących polskich narodowców, bo przecież pewnie w ich szkole facetka zdążyła wyrobić się z materiałem i nic nie wiedzą o nazistach, a te swastyki tylko im się spodobały jako znaczek i zamawiają wszystkim 5 piw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@RazumichinZiK: Mi to bardzo pasuje, bo przy obecnym stanie tej wojny tego typu ludzie do jej końca zostaną wybici tak jak to miało miejsce chociażby w azovstali. Nie odejmując tutaj nic normalnym Ukraińcom, ta wojna to jedna z lepszych rzeczy jakie mogły nam się wydarzyć, bo eliminuje ona w większości problem ukrainskich prawicowych radykalistów jednocześnie wykrwawiając kacapów, zostawiając nam Ukrainę w kompletnie innej postaci niż przed wojną, z nowymi bohaterami
  • Odpowiedz
  • 1
@SuperFancyFretka: Ja tylko napisałem jak wygląda nauka historii w polskich szkołach. Więcej się można było z programów historycznych w telewizji i filmów czy seriali dowiedzieć niż z lekcji. Nawet takich jak 4 pancerni i pies.
  • Odpowiedz
czy na Ukrainie historii uczą całkowicie inaczej niż w Polsce?

@Maniek81: w zasadzie, to tak. u nas też znajdziesz ludzi, którzy będą gloryfikować Franza Kutschera
  • Odpowiedz