Aktywne Wpisy

ulan_mazowiecki +182
Trzeba mieć nayebane we łbach, by nagle pisać dobrze o Tusku, tylko dlatego, że pisoory tną w chooya. Ile wy macie lat, że nie pamiętacie co PO odwalała?! Nie, nie chodzi o ośmiorniczki tylko całą listę afer. Tylko cymbały nie rozumieją, że polityka to goovno, niezależnie z jakiej opcji. Jeśli zakiast PiSu ma być Tusk i kego banda, to ja pierd... taką zmianę. Więlszość ludzi wam nigdy nie pójdzie na te wasze

deafpool +71
25-letnia polka, streamerka dostała udaru podczas transmisji na żywo. Film na twitterze.
Co mogło być przyczyną? Nie wiem, mogę się tylko domyślać.
https://twitter.com/deZeZed/status/1663855569310973955
#twitch #truestory #rozowepaski #zdrowie #p0lka #niebieskiepaski
Co mogło być przyczyną? Nie wiem, mogę się tylko domyślać.
https://twitter.com/deZeZed/status/1663855569310973955
#twitch #truestory #rozowepaski #zdrowie #p0lka #niebieskiepaski

GDZIE NASTĘPNY BOHATERSKI ODWRÓT ARMII CZERWONEJ
Donbas to jest nie do ruszenia. Nawet Wehrmacht miał problem z ruskimi w tamtym rejonie
Co ma do tego wermacht?
Przypominam ze dany front obsługuje ograniczona ilość HIMARSow. Jak Ukrainie zmniejszy się front tylko do Donbasu to te 40 HIMARSow zrobi im 500 KIA dziennie.
Widzę kolejny raz odwołania do połowy ubiegłego wieku oraz sztuki wojennej z tamtej epoki i się łapię za głowę ( ͡° ͜ʖ ͡°) te same bzdury piszą o odbudowie Ukrainy, która ma trwać 60 lat, bo tyle tp zajęło Warszawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vixay: prędzej Stany by zbankrutowały, niż w ten sposób Himarsy by wojnę wygrały. Himarsy mają inne cele, niż ubijać rosyjską piechotę w ilościach detalicznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Stany to mogą się podcierać tymi drobnymi co wydają na Ukrainie w porównaniu do ich wydatków w Afganistanie.
@Vixay: a nie dalej składy ewentualnie jakiś sprzęt opl czy rlok? "Marnują" tak drogie rakiety, których mają ograniczoną liczbę (ba, których Amerykanie maja ograniczoną liczbę), na cele do zniszczenia w 5 kolejności? Byłoby to dziwne i zarazem głupie postępowanie ze strony Ukraińców.
Donbas zawsze mocno stał, bo to ciężki teren do zdobycia, a jak się ufortyfikują to już w ogóle. Podałem przykład Wehrmachtu, bo nawet w sytuacji całkowitej przewagi strategicznej i operacyjnej męczyli się chwilę.
Co dopiero Ukraina, która takiej przewagi nie ma.
Między innymi dlatego front tam stoi w miejscu, bo to jest bardzo trudny teren do zdobycia. Już prędzej Krym zdobędą. Wystarczy walnąć w most, przeciąć korytarz na południu Ukrainy