Wpis z mikrobloga

@Itslilianka: Pamiętaj, że podkręcając grafike zazwyczaj stanie obraz lub pojawią się artefakty i tak może już pozostac na stałe, podkręcając procesor może komputer przestać się uruchamiać.

Jaki zasilacz? czy aby masz zapas mocy?

@neoklasyk: tak się stanie, jak się podnosi zegary i nie obniża napięć. Wtedy wiadomo że urządzenie musi pobrać więcej "papu". W przypadku jak się obniży napięcia, to jedyne ryzyko jest takie, że cpu/gpu się po
  • Odpowiedz
@neoklasyk: tak się stanie, jak się podnosi zegary i nie obniża napięć. Wtedy wiadomo że urządzenie musi pobrać więcej "papu". W przypadku jak się obniży napięcia, to jedyne ryzyko jest takie, że cpu/gpu się po prostu wyłoży. Nie ma żadnych fizycznych uszkodzeń, i nawet nie wiem czy to jest możliwe.

@mesje_labul: miałem na myśli, że wyłoży w trakcie pracy, gierkach.
  • Odpowiedz
@Itslilianka a jaką masz płytę gówną? Jaki chipset?

Ile ramu?

Chłodzenie masz stockowe to zapytam, czy dla tej zabawy jesteś gotowa zainwestować 150 zł w jakieś chłodzenie?
  • Odpowiedz
@mesje_labul: Rozumiem Twój tok rozumowania ale po pierwsze, wyższe napięcie to wyższe zegary to oczywiste ale jaka to różnica czy napiecie stokowe czy niższe? uwazasz, że sie nie może krzem od częstotliwości przepalić? Kiedyś po symbolach szukałem kawałka wycietego jak najbliżej środka wafla, te sie najlepiej kreciły, sławny barton iuhb, kiedys to były czasy.
  • Odpowiedz