Aktywne Wpisy
marcpol +172
Cześć, przygotowałem kolejne porównanie zdolności kredytowej w przypadku dochodów z działalności gospodarczej rozliczanej ryczałtem ewidencjonowanym i podatkiem liniowym.
Przyjęte zostały takie same założenia jak przy poprzednich porównaniach link do założeń
Mimo niższych oprocentowań zdolności kredytowe nie są wyższe niż w ostatnim porównaniu. W części banków obserwowane jest też zaostrzenie kryteriów udzielania kredytów hipotecznych.
Bank
Przyjęte zostały takie same założenia jak przy poprzednich porównaniach link do założeń
Mimo niższych oprocentowań zdolności kredytowe nie są wyższe niż w ostatnim porównaniu. W części banków obserwowane jest też zaostrzenie kryteriów udzielania kredytów hipotecznych.
Bank
Janusz_Rekina +24
Też macie lekkie poddenerwowanie, że w ostatnie dni miesiąca dostaniecie zaproszenie na rozmowę z hr w wiadomych celach? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#programista15k
#programista15k
Czy neet przystoi ponad 30 letniemu programiście? Mam ochotę rzucić pracę i pożyć te kilka (może nawet naście) miesięcy bez pracy. Moje jedyne obawy to:
- brak dochodu i życie z oszczędności - aktualnie co miesiąc odkładam sporo pieniędzy i z miesiąca na miesiąc mam więcej pieniędzy na ewentualny kredyt na mieszkanie. Brak wpływu kilkunastu tysięcy co miesiąc to jednak trochę strata...
- dziura w życiorysie zawodowym, która spowoduje jakieś dodatkowe wątpliwości dla drugiej strony w przyszłych rekrutacjach gdy już chciałbym znaleźć nową pracę
- na czas neet całkowicie wyłączyłbym się ze śledzenia co się dzieje w środowisku programistycznym, jakieś testy nowych rozwiązań/technologii, a co za tym idzie wypadłbym trochę z obiegu i później mógłby być problem
Powód neet? Czuję się ciągle zmęczony i zawiodłem się na ludziach. Odpocząłbym od pracy i od ludzi. Chciałbym ograniczyć całkowicie kontakt z kimkolwiek oprócz rodziny, bo fałsz ludzi mnie otaczających w pracy strasznie mnie wymęczył. Sama zmiana miejsca pracy nic nie da, bo na serio mam dość ludzi tak ogólnie.
Gdzieś tam w głębi czuję, że taki neet kilka miesięcy to straszna strata czasu, ale bez niego chyba nie dam rady się zresetować i złe emocje będą tylko narastać.
#neet #pracbaza #programowanie #praca #programista15k
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63667eaa768f2f483ae46bf1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
Robisz to tak, że kończysz jedną pracę na początku roku potem laba a w tym samym roku się zatrudniasz. W CV możesz podać tylko lata zatrudnienia.
Komentarz usunięty przez autora
2/10
nikt nie daje o to
@WyjmijKija:
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Icouldbeyourmom: jak trwała 10 lat albo garowałeś to tak :-(. To o czym pisze OP to są dłuższe wakacje, na które nikt nawet nie zwróci uwagi.
@scriptkitty: dla mnie to trochę przesada, mi zdaniem to normalne kilka miesięcy przerwy a nawet i rok.