Do jakiego miasta przenieslibyscie się pracując zdalnie, żeby jednocześnie koszty życia nie były za wysokie a były wszystkie rozrywki? Myślałem o #poznan i #lodz bo są wystarczające duze, żeby było coś ciekawego a ceny wynajmu czy nieruchomości nie są tak duże jak w Warszawie czy Trojmiescie, piszę z perspektywy singla lvl 29
@jmuhha: Do wizyty w urzędzie wojewódzkim nie trzeba pakować namiotu. Jak się tfu, tfu coś wydarzy, to szpitale raczej masz na miejscu. Dostęp do dziwnych sklepów i gastro. Ikee, czy inne budowlane to nie jest jedna mrówka w mieście, a i kino czy basen/siłownią to nie problem.
Miasta wojewódzkie mają za to dużo innych problemów, których mniejsze miasta nie mają.
@Kaelthas: pewnie nikt, ale nawet Zakopane ma takie coś, a Poznań to taka dziura zarządzana przez rowerowych lewaków, że na nic nie ma kasy. Najprostszy remont trwa tutaj latami.
Dla mnie mniejsze miasta mają jeden, zasadniczy problem - mają strasznie depresyjny klimat, który na przykład mnie na dłuższą metę by dobijał, a przynajmniej takie mam refleksje z jeżdżenia po Polsce i zatrzymywania się w takich miejscach na parę dni.
@paul772: sam napisałeś sosnowiec z małej litery. Wiesz jaki jest problem w Katowicach żeby sprzedać mieszkanie na wysokich piętrach? Sosnowiec widać z okna:)
Wyprowadziłem się niedawno z Wrocławia do Poznania i w życiu bym do Wrocławia nie wrócił. Poznań zdecydowanie wygrywa i szczerze lubię to miasto. Ale tobie raczej zdecydowanie poleciałbym (co może być niepopularna opinia) górny slask. Katowice są dość drogie jeśli chodzi o mieszkanie ale okoliczne miasta, Chorzów l, Sosnowiec, Ruda, Siemianowice są całkiem spoko opcja, a dojazd do centrum kato masz turbo szybki i przyjemny. Do tego Kato są zajebiście przyjemnym miejscem
#pracazdalna #pracait #nieruchomosci #poznan #lodz #warszawa #wroclaw
no ale to tak jak mówisz, zależy kto czego oczekuje i też co znajdzie w danym mieście.
Miasta wojewódzkie mają za to dużo innych problemów, których mniejsze miasta nie mają.
@mrMarshalX: xD kto daje o to j-----e?
@mutencath:
Dla mnie mniejsze miasta mają jeden, zasadniczy problem - mają strasznie depresyjny klimat, który na przykład mnie na dłuższą metę by dobijał, a przynajmniej takie mam refleksje z jeżdżenia po Polsce i zatrzymywania się w takich miejscach na parę dni.
@JKMpierszysyn: nie ma nic zlego w sosnowcu normalne miejsce do mieszkania jak wiele w polsce blisko do centrum wojewodzkiego
Z sosno lepiej dojechac do kato niz z pld dzielnic katowic. Taka patola. Porównaj sobie przy tym ceny mieszkań
Komentarz usunięty przez autora
@websterpl1: nie tylko z sosno nawet z rudy latwiej dojechac niz z poludnia katowic xD