Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fuuYeah: Dopóki cena artykułu ze smartem jest niższa niż w innych sklepach/ceneo itp. to wszystko jest jak najbardziej OK i potwierdza to ze smart to świetna sprawa. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fuuYeah: to, co na skrinie, widziałem parę razy, aczkolwiek jest to na tyle rzadkie, że nie stanowi dla mnie powodu do choćby rozważania rezygnacji ze smarta, który po prostu wychodzi korzystniej w zdecydowanej większości przypadków. I nawet podniesienie kwoty minimalnej na smarta niespecjalnie coś zmieni - staram się celować w smarta tak często, jak to tylko możliwe. W tym roku kalendarzowym zamówiłem dobrze ponad 50 różnych przesyłek przez allegro. Za
  • Odpowiedz
@fuuYeah: Zależy pewnie od kategorii. Czasami są rzeczy z ewidentne podniesionymi cenami (albo celowo poniżej limitu smarta). Natomiast ja najczęściej kupuje takie, które w innych sklepach są w tej samej cenie a do tego jeszcze doliczają przesyłkę. Jak ktoś nie porównuje ofert tylko kupuje pierwsza lepsza aukcje ze smartem która mu wyskoczy, to widocznie go na to stać.
  • Odpowiedz
@fuuYeah: to obczaj to, często sprzedający ma 2 produkty wystawione. Ten sam tani produkt np. Za 13 zł jest wystawiony za 40 zł bo ludzie często klikają z boku darmowa dostawa i kupują ten produkt za 40 zł.
  • Odpowiedz
większość rzeczy które kupuję, ma taką samą cenę lub niższą na innych stronach/sklepach/bez smart

@Miecz12: praktycznie wszystko co sprawdzam poza allegro jest tańsze, allegro jest po prostu szybsze.
  • Odpowiedz
@fuuYeah: Odkryłeś Amerykę ^^ W przyrodzie nie ma „za darmo” jest tylko bezpłatnie. Kurierzy to nie organizacje charytatywne, Allegro i sprzedawcy też. Podwykonawca, który rozwozi paczki nie jedzie ma stację, tankuje, „bóg zapłać” i do boju.
Sprzedawcy do smarta dopłacają kilka pln w zależności od wartości zamówienia. Allegro też się trochę zrzuca z prowizji. Ale ogólnie w prowizji i marży masz ukrytą przesyłkę bo inaczej się nie da.
  • Odpowiedz
mi się wydaje, że prawie zawsze widzę na allegro tańszą alternatywę bez smarta.

@fuuYeah: Ja też, szkoda, że zazwyczaj jest to sprzedawca - krzak z sześciotygodniową przesyłką z Chin a taniej jest o 1,20 zł.

Bardzo chciałbym odkryć te mityczne sklepy sprzedawców, gdzie rzekomo jest taniej, niż ze smartem z Allegro, bo trafiam tylko na takie, gdzie jest drożej i do tego z przesyłką typu paczkomat za 15 zł. Natomiast
  • Odpowiedz