Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xmadesio: wydaje mi się, że najwyższy próg wejścia ma obecnie FRONT. Jak dopiero zaczynasz to bym się za to nie brał. Kiedyś wystarczyło znać html, css, trochę js w połączeniu z jQuery i był luz. Dziś to jest zupełnie inna bajka.
  • Odpowiedz
@audrzej: jako jakiś taki ogólny road nauki spoko, ale IMO nikt po takim czasie devem nie zostanie, to nawet na juniora jest za mało ¯\(ツ)_/¯
No i po cholerę tam w ogóle jest figma, jak to dla grafika jest, czy UXowca. Dev to w tym co najwyżej podgląda projekt, ale to nie wymaga nauki ¯\
(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: ale jak się motzno uprzesz to na jakiś staż można trafić myślę. HTMLa raczej wszyscy ci co informatyka była im bliska przypuszczam znają. Css to ogarnąć raptem o co w tym chodzi, bo i tak większość rzeczy trzeba googlować xd. Pod górkę dopiero zaczyna się przy js i frameworkach. Ale co tam wiele trzeba przy parsowaniu requestów z api :D
  • Odpowiedz
@audrzej:

Css to ogarnąć raptem o co w tym chodzi, bo i tak większość rzeczy trzeba googlować xd.

No nie wiem, CSS to jednak podstawa dobrze znać, bo potem są takie kwiatki jak tu kiedyś ktoś pisał, że miał juniora co nie potrafił obrazka wycentrować xD
  • Odpowiedz