Wpis z mikrobloga

#budownictwo #kierownikbudowy #budowadomu

Jestem na etapie Hydroizolacji. Mam bloczki zalewowe fundamentowe położone na ławie.
Na yt znalazłem, że gość daje jeszcze zaprawępomiędzy bloczki a ławę, żeby woda się tam nie zbierała.
Też tak robiliście? Potem by poszedł dysperbit i styrodur

Zdjęcie w komentarzu jak to wygląda
defragmentacja - #budownictwo #kierownikbudowy #budowadomu 

Jestem na etapie Hydro...

źródło: comment_1667160002IBDcKpkEhPV7QkhvmBipIQ.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@defragmentacja: To się nazywa faseta i służy wyobleniu kąta prostego żeby izolacja lepiej się rozprowadziła i nie pękała w narożniku. Ale na zdjęciu jest fuszera bo powinien obciąć papę i zrobić fasetę bezpośrednio na betonie. Potem wszystko zaizolować izolacją w płynie albo jakąś masą izolacyjną.
  • Odpowiedz
@defragmentacja: Czyli bloczki leżą bezpośrednio na papie a papa na ławie? Będziesz izolował ławę? Skonsultuj to z kierownikiem bo wykop to średnie miejsce na porady budowlane a im niższy etap budowy tym trudniej to potem poprawić.
Zresztą potem i tak robi się jeszcze jedno odcięcie na wysokości ściany fundamentowej więc nic się nie bój.
  • Odpowiedz
@defragmentacja: IMHO przydała by się izolacja pionowa idąca od ściany fundamentowej aż na dół ławy. Sposób wykonania to już z kierownikiem omów. Ja mam zrobione z ciężkiej masy bitumicznej. Drogie ale b trwałe.

Edit: ten filmik co wrzuciłeś to jest jednak ok. Widzę że oni zgrzali tą papę do ławy więc powinna być stabilna i faseta będzie się trzymać.
  • Odpowiedz