Aktywne Wpisy

ilem +85
źródło: GpI81jGXQAEdgst
Pobierz
Lolenson1888 +26
Geodezja - największa pomyłka w moim 30-letnim życiu.
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie
źródło: 0E7868E4-4920-412E-A5C8-57E3C2F152F3
Pobierz

#informatyka #systemyoperacyjne #komputery #windows #linux #macos #heheszki #humorobrazkowy #humorinformatykow
źródło: comment_16671139473NfZM4CM7P8crkUTDSQark.jpg
PobierzNie da się być _smart i gamer jednocześnie.
Poza tym proprietary software => retard_
źródło: comment_16671152091NagRPVoskkdDvIgkXrYAs.jpg
PobierzI z tego wyrósł homebrew :>
Ciekawostką jest to, że Dell i HP bardzo mocno próbowały przekonać Apple do licencjonowania im (jeszcze wtedy) OS X, nawet tam były groźby postępowań sądowych przeciwko Apple, które zostało nieugięte. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak do kreatywnej, to równie dobrze może być cokolwiek, co "artyździe" wyświetli 4 ikonki do programów na krzyż, bo i tak się nie porusza po systemie.
Z tymi systemami jest zawsze problem, gdy przychodzi do zmiany czegokolwiek:
-na macos ustawienia można porównać do "głośniej/ciszej oraz
@tellet: powiedz mi, że g---o się znasz na systemach operacyjnych, bez mówienia mi, że
dla leniwych/dzbanów jest panel ustawień, w którym możesz sobie ustawić podstawowe opcje (w sumie to dostępne opcje są właściwie tożsame z tymi które masz na windowsie, więc nie wiem co to za p---------e, że się nie da)
a dla kogoś kto ma bardzo specyficzne upodobania - masz terminal. i żeby z niego efektywnie korzystać to wystarczy spełniać wymagania takie
Komentarz usunięty przez autora
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: comment_1667129544MlV7tAdnldriH0bjWJICP8.jpg
Pobierz@piker: Masz więcej? XD Właściwie cała branża kreatywna siedzi na windowsie. Jak ktoś pracuje z grafiką i siedzi na macu, to nie zajmuje się tym profesjonalnie. Dlaczego? Bo cała ta branża siedzi na kartach Nvidii wykorzystując technologie CUDA i OPTIX. Tych kart graficznych nie ma w sprzętach Apple, a wiele programów w ogóle nie istnieje już na tych komputerach. 3ds max nie ma już wsparcia,