Wpis z mikrobloga

Geodezja - największa pomyłka w moim 30-letnim życiu.
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie
Lolenson1888 - Geodezja - największa pomyłka w moim 30-letnim życiu.
Studia czasochło...

źródło: 0E7868E4-4920-412E-A5C8-57E3C2F152F3

Pobierz
  • 562
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami.

@Lolenson1888: inflacja wymagań. To ile musisz umieć w dzisiejszych czasach, w jakiejkolwiek branży, w stosunku do poziomu życia, jaki za to otrzymujesz to jedno wielkie xD. Tempo w wyścigu szczurów jest coraz wyższe. Gdybyś wszedł z dzisiejszymi umiejętnościami (albo ich ówczesnym odpowiednikiem) na rynek pracy sprzed 10-20 lat, to pewnie byłbyś
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 Ale czekaj, jak to głównie w urzędach? Przecież na każdej budowie masz geodetę, jest wiele prywatnych firm, a i sam możesz założyć własną. Do tego jakieś tyczenie działek po godzinach jak potrzeba. Coś mi się tu nie klei, a sam pracuję w branży budowlanej
  • Odpowiedz
  • 340
@Lolenson1888: pan doktor Sławek wygra to zniesie wszystkie bariery i będziesz mógł mieć fabrykę geodezyjną, zdalne zlecenia z Afryki i przyjmowanie płatności w Digcoin
  • Odpowiedz
@sebczan93 No dobra, wiadomo, że podatki i koszt sprzętu na początek. Ale to tak działa w każdej branży, mój ojciec robił za jakieś niewielkie pieniądze, a potem to jebnął i poszedł na swoje, pensja od razu trzy razy większa. Jak by dalej był szeregowym pracownikiem to by zarabiał blisko minimalnej, a tak sobie dobija do 20k jako zwykły monter na jdg.
  • Odpowiedz