m.....o konto usunięte 11.01.2014, 17:58:27 3 + #kerbalspaceprogramOczywiście mi gdzieś w-----o screenshota to będzie bez.Próbował ktoś wysyłać na inne planety samoloty? Właśnie jestem w fazie testów wysyłania ich rakietą i deorbitowania ich na kerbal i nawet to jakoś idzie.
razadihan razadihan 11.01.2014, 18:18:27 0 + @mrmydlo: A jak dokładnie wygląda technika "deorbitowania na kerbal"?
m.....o konto usunięte 11.01.2014, 18:31:52 0 + @razadihan: Odpinasz się od rakiety nośnej i zwalniasz na tyle żeby wejść ponownie w atmosferę
88mph 88mph 11.01.2014, 18:40:24 3 + @mrmydlo: Coś takiego wysłałem kiedyś na Duna. Na Eve też wysyłałem.
razadihan razadihan 11.01.2014, 18:45:59 1 + @mrmydlo: Napisałem to z przekąsem. Widzę, że jeszcze nie wszyscy wiedzą, więc powtarzamy: Kerbal - mały, zielony, wesoły ludzik. Kerbin - planeta macierzysta kerbali. Tu zaczynamy wszystkie nasze loty.Kerbol - gwiazda w kerbalskim układzie (odpowiednik naszego Słońca).
p.....s konto usunięte 11.01.2014, 19:45:43 0 + @88mph: Super! Tylko skąd wiesz jak taki samolot zachowa się poza Ziemią?Sam bym potestował, ale nie potrafię zbudować rakiety której wystarczy paliwa na księżyc...
88mph 88mph 11.01.2014, 19:49:09 1 + @pablas: Wchodzę np na wiki i czytam jak wygląda sprawa z ichniejszą atmosferą względem naszej, czy też kwestia przyciągania. I staram się później brać na to poprawkę już w testach na Kerbinie. Co nie zmienia faktu, że przed doleceniem jest to dalej wielka niewiadoma :)
Oczywiście mi gdzieś w-----o screenshota to będzie bez.
Próbował ktoś wysyłać na inne planety samoloty? Właśnie jestem w fazie testów wysyłania ich rakietą i deorbitowania ich na kerbal i nawet to jakoś idzie.
koszmar
Kerbal - mały, zielony, wesoły ludzik.
Kerbin - planeta macierzysta kerbali. Tu zaczynamy wszystkie nasze loty.
Kerbol - gwiazda w kerbalskim układzie (odpowiednik naszego Słońca).
Super! Tylko skąd wiesz jak taki samolot zachowa się poza Ziemią?
Sam bym potestował, ale nie potrafię zbudować rakiety której wystarczy paliwa na księżyc...
I staram się później brać na to poprawkę już w testach na Kerbinie. Co nie zmienia faktu, że przed doleceniem jest to dalej wielka niewiadoma :)