Wpis z mikrobloga

Hej @Moderacja i @a__s

Chciałem zapytać czy teksty o wieszaniu na drzewach ludzi to wg. was nie jest nawoływanie do nienawiści?

Bo twierdzicie, że definiujecie to tak:

- treści nawołujące do nienawiści lub przemocy w stosunku do innych osób

A zgłoszenie odrzucone.

Macie jakąś inną definicję wieszania ludzi?

https://www.wykop.pl/link/6875883/comment/111488249/#comment-111488249

#neuropa #moderacjacontent
Pobierz rzep - Hej @Moderacja i @a__s

Chciałem zapytać czy teksty o wieszaniu na drzewach ...
źródło: comment_1666868010BafqCw6sHhiMglcJchLFx2.jpg
  • 45
@rzep: Chcesz zobaczyć prawdziwe treści nieodpowiednie, których moderatorzy nie przepuszczą? No to przykład - człowiek niezbyt inteligentny powszechnie nazywany jest idiota. Możesz zgłosić ten wpis i pewnie spadnie. To jest proste, to moderatorzy rozumieją. Do tego, aby powiązać szczucie z realnymi przypadkami przemocy, to już trzeba umieć łączyć wątki.
@rzep: Nawoływanie do mordowania ludzi jest generalnie ok pod warunkiem że jest to zgodne z linią moderującego. Może być to wieszanie lewaków, gruzowanie orków, topienie ciapatych, pozbywanie się wirusa LGBT, eliminowanie TERFów czy co to tam jeszcze jest aktualnie na topie ¯\_(ツ)_/¯
@ol_Io: Czyli w memach można nawoływać do mordowania ludzi? To oficjalne stanowisko @Moderacja ?

@rzep: oczywiscie, że można. I to nie tylko w memach.

Wszystko zależy od obecnej sytuacji geopolitycznej zewnetrznej jak i wewnętrznej. Jak najbardziej możesz nawoływać do mordowania wojsk rosyjskich, a może i nawet samych Rosjan (do potwierdzenia).

Problem pojawia się nagle gdy ktoś celuje w obywatela innego kraju. Dla przykładu Polski.

Natomiast gdybyśmy obudzili się pewnego
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@rzep:

teksty o wieszaniu na drzewach ludzi to wg. was nie jest nawoływanie do nienawiści?

Zależy, w niektórych przypadkach to byłoby przyjemne z pożytecznym.

A tak przy okazji, jaki masz numer kołnierzyka w koszuli? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym płakanie o mema... Nie słyszałem o przypadkach wieszania kogokolwiek, na podstawie śmiesznych obrazków ¯_(ツ)_/¯
@Adam_Prosty dobrze kmiocie, że inni pomyśleli za ciebie i nie musiałeś się przekonać jak wygląda świat bez medycyny i szczepień. Ale zapewne jak każdy uczony polak łykasz co w aptece ci dadzą, bo skład to się tylko szczepionek sprawdza. A skąd wiesz co j3st w lekach przeciwbólowych? A co z raportami o kredzie w suplementach?
Chciałem zapytać czy teksty o wieszaniu na drzewach ludzi to wg. was nie jest nawoływanie do nienawiści?

Bo twierdzicie, że definiujecie to tak:

- treści nawołujące do nienawiści lub przemocy w stosunku do innych osób

A zgłoszenie odrzucone.

Macie jakąś inną definicję wieszania ludzi?

@rzep:

mem obraża twoje uczucia religijne? czy raczej tekst nad memem jest za bardzo o tobie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

co do mema
dobrze kmiocie, że inni pomyśleli za ciebie i nie musiałeś się przekonać jak wygląda świat bez medycyny i szczepień. Ale zapewne jak każdy uczony polak łykasz co w aptece ci dadzą, bo skład to się tylko szczepionek sprawdza. A skąd wiesz co j3st w lekach przeciwbólowych? A co z raportami o kredzie w suplementach?

@Wyrelworelowany:

skup się bo możesz przeżyć szok:

korzystam z osiągnięć medycyny! ba jestem zaszczepiony na wszystko zgodnie