Czy cakephp jest uznawany za jakiś słaby, do potrzeb akademickich projektów dla studentów? Bo mi tak babeczka powiedziała a chciałem inżynierkę na tym oprzeć :D Mogę się jeszcze jakoś wybronić jeśli uzasadnię wybór więc może warto wspomnieć, że zapoczątkował go Polak i chce patriotycznie wspierać rodaka? :D
@koob: a ja od siebie coś dodam w związku z wywodem obywatela @studbazer i @wygryw
Wikipedia wyraźnie twierdzi ,że php to język programowania...,że skryptowy...cóż kogo to obchodzi. Najwidoczniej miliony programistów php nie ma takiego bólu d--y jak oni
cakephp ma ten sam problem co ror. Jest dobry do prototypowania, ale przy większym obciążeniu może sprawiać problemy. Więc jak nie robisz wielkiego biznesowego projektu nastawionego na wysokie obciążenie to co za różnica? I tak wszystko się zwykle rozbija o bazę, optymalizować możesz cachem i optcachować kod.
@kml90: Jak Ci jest ten CakePHP koniecznie do szczęścia potrzebny, to sobie znajdź uzasadnienie. Ja generalnie nie słyszałem o człowieku, który by pisał pracę inżynierską w PHP, bo opinia PHP jest jaka jest. Za dużo materiałów w sieci = za mało twórczości własnej. Jeśli masz ogólne pozwolenie na ten język, to znajdź sobie coś nowszego, Laravel, Symfony2, Zend - tutaj bym próbował.
@fotexxx: @raczejNiekoniecznie: dobra nie przeżywajcie tego jak mrówka okres. Sam sporo bawiłem się w php więc wiem o co cho. :D a "php to nie język programowania" to już stara wykopowa śpiewka, którą powinniście znać. lepiej znajdźcie odpowiedź na pytanie @kml90, bo ja w sumie nigdy nie korzystałem z cakephp to nie wiem.
@normanos: Właśnie powiedz mi co teraz jest warte uwagi, co jest najbardziej pożądane no bo ja świeżutki w temacie po prostu trafiłem na to cakephp i się za to zabrałem
Czy cakephp jest uznawany za jakiś słaby, do potrzeb akademickich projektów dla studentów? Bo mi tak babeczka powiedziała a chciałem inżynierkę na tym oprzeć :D Mogę się jeszcze jakoś wybronić jeśli uzasadnię wybór więc może warto wspomnieć, że zapoczątkował go Polak i chce patriotycznie wspierać rodaka? :D
przeciez php to nie jezyk
3, 2, 1...
Zawsze wychodziłem z założenia ,że studiowanie kierunków związanych z programowaniem niszczy umysły młodzieży, uczy złych nawyków, zabija kreatywność.
Wikipedia wyraźnie twierdzi ,że php to język programowania...,że skryptowy...cóż kogo to obchodzi. Najwidoczniej miliony programistów php nie ma takiego bólu d--y jak oni
@wygryw:
W sumie to Wy wcześniej ustaliliście poziom, to co miał niby @koob zrobić? Co się będzie wyrywał?
@kml90: babka miała rację, masz 2014 a nie 2006 ;) jeszcze troche i te studenty by chciały pisać prace w basicu ;)