Wpis z mikrobloga

#koty
W nawiązaniu do wpisu

https://www.wykop.pl/wpis/68443775/koty-pokazkota-zegnaj-mini-oby-ci-bylo-lepiej-za-t/243298271

chciałbym wszystkich przestrzec przed wypuszczaniem kotów na zewnątrz. Autor posta @Yamikaze usunął mój komentarz, wiec musiałem stworzyć ten wpis.
Otóż kot z tego wpisu, jak i dwa poprzednie (sic!) zostały potrącone przez samochód. Ile jeszcze kotów stracisz dzbanie przez swoją głupotę, zanim zorientujesz się, że wypuszczanie ich na dwór jest równoznaczne z ich zabiciem?
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheLizardKing: Nikt nie pisał o całkowitym wykluczeniu niebezpieczeństw, bo zawsze i wszędzie jakieś istnieje, tylko na ich minimalizowaniu jeśli jest to możliwe. A co do przykładu z papużkami, to nie znam się na na ptakach i nie wiem w jakich warunkach należy je trzymać, ale gdybym miała je kiedyś mieć to na bank zapoznałabym się z odpowiednimi źródłami by potrafić im stworzyć odpowiednie warunki, tak jak to zrobiłam decydując się
  • Odpowiedz
@TheLizardKing: To zależy, jedne sobie poradzą, drugie nie, niestety nigdy nie masz gwarancji. Zależy to też od samego miejsca i jego specyfikacji. Bezdomne (lub wypuszczane?) koty miejskie które zdarza mi się zobaczyć wyglądają niestety dosyć marnie i na pewno nie są zdrowe.

Rozumiem oburzenie jeśli chodzi o naprawdę małe mieszkania, bo osobiście uważam że na dane zwierzę trzeba mieć odpowiednie warunki lub przynajmniej ogrom czasu na np. spacery, ale jeśli
  • Odpowiedz