Wpis z mikrobloga

@posepny1: no tak, jeżeli ci co teraz wzięli jednak skupią się i za te wakacje kredytowe nadpłacają ile się da to jakoś to będzie w innym wypadku będzie dramat.

@bartez_94 w marcu jak pamiętam to stałe dawali na 7% więc wcale tak lepiej niż teraz nie ma
  • Odpowiedz
@PoteznyAsbisnik: wpisali wakacje kredytowe do CV, dołączyli do protestu kredytobiorców na fb, a za chwilę pewnie Ci odpiszą, tylko akurat teraz dopełniają formalności przy chwilówce w Providencie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

rozumiem że zasada " jakoś to bedzie"?

@posepny1: to naczelna zasada kredyciarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PoteznyAsbisnik: nic nie trzeba było refinansować xD bank zmieniał na stałe bez ponownego badania zdolności.
Wszystko zależy kiedy się ten kredyt wzięło. Jak ktoś nie przesadził to nawet z 400k kredytu na 8% ma z 3k raty, tyle co najem mieszkania ^^
Problemy mogą być jak porządnie wpadniemy w recesje, mega inflacje i zwolnienia się zaczną.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bartez_94:

no tak, jeżeli ci co teraz wzięli jednak skupią się i za te wakacje kredytowe nadpłacają ile się da to jakoś to będzie w innym wypadku będzie dramat.

Tylko że mało kto nadpalaca z tego co widziałem dane. Hipoteka to nie parę miesięcy ale praktycznie całe dorosłe życie do spłacania dla niektórych a rząd pomoze do wyborów a pozniej najpewniej machajacypapaj
  • Odpowiedz
@PoteznyAsbisnik: najgorsze jest to, ze tacy dostali jakies 'wakacje' kredytowe i dopiero teraz zaplaca pierwsza rate. problemow zwiazanych z wakacjami kredytowymi w kontekscie najglizszych kiilku lat bedzie ogrom
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cierniostwor: ile % ludzi to nie widziałem wiarygodnych danych, tutaj piszą o 40% ale nie chce mi się w to wierzyć bo rzuciła mi się w oczy jakąś statystyka ile kredytów hipotecznych zostało do spłacenia miesiąc w miesiąc i biednie to wyglądało
  • Odpowiedz