Aktywne Wpisy
Lewusx +55
mickpl +297
"Kredyt na start może zostać uchwalony po wyborach prezydenckich" - XD
Powodzonka. Branża może czekać, ale z pewnością nie tyle. Styczeń albo r--ź, takie jest moje zapatrywanie w tym temacie.
#nieruchomosci
Powodzonka. Branża może czekać, ale z pewnością nie tyle. Styczeń albo r--ź, takie jest moje zapatrywanie w tym temacie.
#nieruchomosci
Miruny, myślę nad wymianą ścianki działowej w mieszkaniu.
Ile to może kosztować mniej więcej i czy da się to ogarnąć bez doświadczenia w remontach/budowlance (no może poza malowaniem ścian i przykręcenim gniazdka).
Zakres prac:
- wyburzenie istniejącej ścianki działowej postawionej chyba własnoręcznie przez poprzedniego właściciela mieszkania. (prawdopodobnie z bloczków gipsowych. Ścianka jest tak krzywa, że nie da sie na niej powiesić większego obrazka, żeby krzywizna nie rzucała się w oczy).
- postawienie nowej ścianki w tym samym miejscu z płyt gk,
- zamontowanie gniazdek
- zagipsowanie
- pomalowanie
przewidywane komplikacje:
- w obu sąsiadujących pomieszczeniach jest podwieszany sufit z płyt gk na profilach alu. Może być problem z ładnym wykończeniem połączenia.
Brać się za to w ogóle samodzielnie?
@selenita66: ech to rzeczywiście może być problem.
@Smarek37:
może jakimś rozwiązaniem krzywewj ściany bedzie montaż płyt do ściany? Trochę metrażu odpadnie, ale przynajmniej ściana bedzie prosta xd
@selenita66: da się to jakoś równo przykleić bezz stawiania stelaża z profili?
@dominowiak: Oczywiście, że tak. No nie mów, że zabierasz się za coś samemu i nie znasz jeszcze chociażby Mario Budowlańca? ;) https://www.youtube.com/watch?v=gHiZKvUpyAA
@krystal_Tri_tapik: ściana ma długość około 3,5m. Może nie wygląda jak Tama Hoovera, ale coś mi się wydaje, że jedynym narzędziem użytym do jej równego postawienia była rozwijana miarka i ewentualnie pion ze sznurka i jakiegoś obciążnika.