Wpis z mikrobloga

#perfumy

Jakoś ze 2 lata temu obraziłem się na Tobacco Vanille. Głównie chyba przez to że obrobilem kilka klonów z pompowanym tutaj straszliwie Al Haramain. Przypadkiem znalazłem resztki tego właśnie araba to zobaczyłem sobie jak po tak długim czasie zareaguje na porównanie z Tobacco Vanille. Fordzik mój jest już po którejś reformie więc nie ma tej mocy co ten którego pamiętam z moich początkow z perfumami czyli ~2012&13 gdzie waliło się zaledwie 2 shoty w daglasie a po kilku godzinach matka się pytała czym tak pachne (tak samo mocne były też Noir dr Noir, Amber Absolute i np. Tuscan Leather). Aczkolwiek te moje TV jest dalej mocne, ale raczej nie mocniejsze od klona.

Sam zapach jest głęboki, słodki, ciepły i bogaty. AH nie aż tak. Pachnie bardzo podobnie ale nie czuć tego bogactwa. Nie jest płytki jak perfumy z Zary ale jest zrobiony zupełnie inaczej. Ma mega dziwne, chemiczne otwarcie. Nie wali Domestosem jak inny klon Forda - Neroli Canvas - ale jest bardzo nieprzyjemne i agresywne. Dla kogoś kto umiarkowanie lubi Tobacco Vanille będzie to dobry wybór, dla kogoś kto uwielbia TV - nie. Nawet jeśli Tom Ford kosztuje 3 więcej to i tak go wolę. O tym że te perfumy są prawie identyczne to mówią chyba te same osoby co mówia że Cdni jest 1:1 jak Aventus albo Cuba Gold jak Le Małe. Sto razy lepszy jest klon Erba Pury w wykonaniu Al Haramain. Za dobrze znam TF by się nabrać.
dr_love - #perfumy

Jakoś ze 2 lata temu obraziłem się na Tobacco Vanille. Głównie ...

źródło: comment_1666427566yI0ojsc1f29vbFGNwPHhIP.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O tym że te perfumy są prawie identyczne to mówią chyba te same osoby co mówia że Cdni jest 1:1 jak Aventus albo Cuba Gold jak Le Małe.

@dr_love: w drugą stronę też to działa- perfumiarze usprawiedliwiając w-------e kupy kasy na zapach podswiadomie wkręcają sobie ze nie jest mozliwe by było coś tańsze i lepiej pachnialo. A juz tym bardziej zapach wzorowany na ich perfumach ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@vauecki: hmmm. No właśnie problem w tym że to nie pachnie ani lepiej ani tak samo a podobnie mnie nie zadowala. Zadowoli mnie La Yuwawam czy Al Wisam Day ale ten nie
  • Odpowiedz
@dr_love: prawda jest taka, ze to o czym piszesz ma zastosowanie do większości klonów, zamienników itp. Naprawdę mało klonów zbliża się jakością i wykonaniem do oryginału na którym się wzorują.
  • Odpowiedz
hmmm. No właśnie problem w tym że to nie pachnie ani lepiej ani tak samo a podobnie mnie nie zadowala. Zadowoli mnie La Yuwawam czy Al Wisam Day ale ten nie

@dr_love: Mam dokładnie to samo. Rasasi LY i Al Wisam Day to świetne zapachy, które prawie idealnie oddają oryginały. Ale nie ma dobrego klona TV, Oud Wood, Ombre Leather, Noir Extreme czy np. Amber Absolute i wielu innych. Sam
  • Odpowiedz
O tym że te perfumy są prawie identyczne to mówią chyba te same osoby co mówia że Cdni jest 1:1 jak Aventus...

akurat jestem tą osobą, która mówi, ze CDNI (batch 01/2022) jest praktycznie taki sam jak Avik i tak się składa, że mam również odlewkę TF TV oraz flakon Al Harmain i pachną dla mnie w 95% tak samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bugzer - > O tym że te perfumy są prawie identyczne to mówią chyba te same osoby co m...

źródło: comment_1666439106h177YRuyrwR3cvsMFdeUZ6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@dr_love: Spory czy Aventus vs CDNIM lub TV vs Al TE to pojawiają się co tydzień :)
To trochę jak mieć ze stajni Toyoty do wyboru Toyotę i Lexusa i narzekać że Toyota nie okazała się lepsza.
Z tym że to że ktoś kogo stać na Lexusa nie znaczy że nie wybierze Toyoty i będzie z niej 100% zadowolony.
Znasz ten zapach na wylot, więc masz już spory 'bias', do tego podchodzisz
  • Odpowiedz
@dr_love TV i Al Haramain wg mojego nosa to 90% podobieństwa, a według osób postronnych które pytałem nie ma absolutnie żadnej różnicy. Także sorry, ale twoje przekonanie że płacisz 3x więcej za znacznie lepszy produkt to tylko wymysł twojej wyobraźni i usprawiedliwianie swojego fanbojstwa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Milburn: z tymi @bugzer: tylko, że Aventusy różne bywały ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja nie znam tych obecnych co podobno sa jak woda z kranu ,Nie znam się na baczach ale ten mój był mega dymny i miał świetne parametry. Ale to rok 2014 był.

Jakbym ocenił Amrafa gdyby Aventus nie istniał? Tak samo jak teraz, zajebiscie wysoko. Nie chce się bawić w Creeda z taką kasę z
  • Odpowiedz