Wpis z mikrobloga

Stwierdziłem, że pojadę dziś do pracy autobusem, żeby auta nie katować na Kościuszki/Św.Marcin.
I może co prawda w drodze do pracy 169 spóźnił się 15 min., ale za to powrotny nie przyjechał wcale.
To miasto to żart.

#poznan #gownomiasto
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 79
@Citizen_Kane: to jak już lubisz takie ekstremalne akcje jak korzystanie z komunikacji miejskiej w Poznaniu to uważaj, żeby Ci się kasa na pece nie skończyła, bo to g---o jest aktywne dopiero 2h po doładowaniu XDDD
  • Odpowiedz
  • 2
@beerman po wczorajszych deszczach remontowana ulica pod moją kamienicą zamieniła się w trasę enduro. Wolałem zaryzykować przygodę z MPK niż przygodę z ugrzęźnięciem w błocie W CENTRUM MIASTA XD
  • Odpowiedz
@Citizen_Kane: ehh zlote czasy MPK, UAM wspanialomyslnie wybudowal nowy wydzial prawa i administracji przy centrum (zupelny zbieg okolicznosci: zaraz obok ulic gdzie znajduje sie najwiecej kancelarii, co by sie panstwo wykladajacy nie przemeczyli) zamiast na kampusie na Morasku. Mieszkalam na Piatkowie i trasa ktora autem zajmowala mi 10, max 15 minut przy korku na Niepodleglosci, komunikacja miejska zajmowala srednio 45 minut, bywalo i ze godzine, gratisowe czekanie na mrozie zima
  • Odpowiedz