Aktywne Wpisy
kantek007 +703
UWAGA TO NIE JEST ZWYKŁY KEBAB
StaryWedrowiec +296
Ehhh... 44 lata na karku i nie jest źle: Niedziela, siódma rano - przeglądam neta, a w tle odpalony Battlefield 2042, na biurku piwko, na balkonie czeka blancik, zero dzieci, zero stałej partnerki, sypiam nawet po 12 godzin i ogólnie nikt mnie nie #!$%@? - żyć, nie umierać. ( ͡º ͜ʖ͡º)
#takaprawda #heheszki #humorobrazkowy #rodzice #rodzina #dzieci
#takaprawda #heheszki #humorobrazkowy #rodzice #rodzina #dzieci
Jprd, że ludzie sprzedają takie rzeczy (total shit) to brak słów.
"Taczka to katastrofa. Koło przykręcane na dwie śruby, bez łożyska, śruby muszą być zostawione luzem, żeby się kręciło. Wanna przykręcana do podwozia na 4 śruby z grzybkiem, pod którym jest kostka mająca blokować śrubę. Tylko ktoś wywalił tak wielkie, okrągłe dziury i w wannie i w podwoziu, że grzybek łapie się na nie na dwa milimetry, a śrub nie da się dokręcić mocniej niż palcami, bo nic ich nie blokuje. W efekcie wanna lata na wszystkie strony i tylko czekam jak w ciągu miesiąca dziury rozklepią się na tyle, że taczka będzie do wywalenia. Żeby dopełnić obrazu nędzy i rozpaczy, gumowe rączki spadają z rur, więc po pierwszym dniu używania mam już pierwsze uszkodzenie ciała. Ale to nie wszystko, bo jak ją skręciłem (palcami, bo mocniej się nie da), musiałem poświęcić pół godziny na oszlifowanie ekstremalnie ostrych, kaleczących krawędzi kątowników podwozia i grożących rozpruciem żył, wystających, końcówek tych kątowników. Sięgnięcie ręką pod taczkę grozi śmiercią, jeśli nie mieszka się blisko szpitala. Nie kupujcie tego g*wna. To jest katastrofa. Żałuję, że zmarnowałem pieniądze."
#budownictwo #budujzwykopem #zakupy #pytanie #narzedzia #budowlanka #budowadomu #inflacja #heheszki
Inny komentarz do tego sprzedającego:
"kupiłem tę maszyne i miesiąc później wybuchła I spaliła całą instalację elektryczną w moim domu Zapłaciłem 1000 PLN i naprawiłem Sprzedawcą wyśle ci tylko nową maszynę Ale kwota którą zapłaciłeś za naprawę wyleci z twojego konta bankowego!!!."
"Zamówiłem mopa a otrzymałem suszarkę do prania. A teraz mam latać po pocztach i odsyłać a zamówiłem do paczkomatu ponieważ nie mam czasu za dnia odbierać lub jeździć
Jakaś nap stanleya za 600, ale i były taczki makity czy metabo za 2500... Nie wiem gdzieś Ty widział taczkę za 79zł skoro same kółko kosztuje z 50zł...
@blackmilk: powiedz ty mnie, co w kółku do taczki musi kosztować 50zł.
Dwa łożyska? Sorry, najpopularniejsze uszczelniane łożyska da się kupić po ~12zł/8szt
Wytłoczka "felgi"? Przecież to dwa dekle złączone razem, kawałek blachy jak pokrywka od garnka emaliowanego, bez jaj.
Gumowe kółko?
- dwa dekle blaszane wytłaczane + ich malowanie.
- kilka śrub i nakrętek by to skręcić
- opona + dentka
- kawałek rurki jako rdzeń
- 2x łożysko kulkowe
- podkładki + ośka + 2x śruba
Faktycznie, max 10zł!!
jasne, że mogłyby być produkty dopracowane, ale też ich cena byłaby inna
te taczki blaszanki mają zaletę, bo są bardzo lekkie, sam mam taką na działce i do 70kg jest w stanie przewieść
Uszczerbki - gumowa rączka się posypała.