Wpis z mikrobloga

Przede wszystkim:
- kurs dolara napędzony przez pisowskich nieudaczników,
- VAT,
- cło.
Dla porównania - w USA ten laptop kosztuje normalnie około $700-750.
  • Odpowiedz
@Pepe_Roni: Strzelam, umowa serwisowa z naprawą NBD ? / budowa laptopa z części gdzie jest możliwa naprawa przez wymianę danej części a nie całości? materiał obudowy który za rok się nie utleni i nie popęka na zawiasach itp miejscach.
Jest wiele różnic, których nie widać ale mają znaczenie dla kosztów produkcji i oczywiście dla ceny dla klienta.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Dla porównania - w USA ten laptop kosztuje normalnie około $700-750.

@dindu_completely_nuffin: Pewnie cena bez podatku albo konfiguracja z mniejszą liczbą ramu. W przeciwnym wypadku cena w przeliczeniu na złotówki będzie zbliżona do tego co jest u opa na obrazku, w UK jest tak samo.
  • Odpowiedz
@Pepe_Roni: to są solidne sprzęty, Latitudy jako biznesówki mają sporo portów, dobry dostęp do wnętrza, dobre chłodzenie, no kurde nie ma się do czego przyczepić. I pełno szczegółów, od slotów Smart Card, poprzez 3 przyciski myszy nad touchpadem, zamykana kamerka czy możliwość dorzucenia drugiego dysku.

Jak trefny RAM popsuł mi kompa (właśnie z serii Latitude), to następnego dnia przyjechał typo i wymienił mi płytę główną - w ramach gwarancji. Oczywiście
  • Odpowiedz
@bernanio: ja tam mam 11 letniego della z amelinium - zależy czy kupuje się najniższą półkę czy droższego. Jak mi padł dysk, to na 2 dzień po zgłoszeniu do domu przyjechał nowy, dzień później przyejchał kurier odebrać stary dysk ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz