Wpis z mikrobloga

Witajcie Mireczki i Mirabelki!
Wracając z maltańskich wakacji do domu często dostajemy od Was pytania o lokalne przepisy na maltańskie dania. No to bierzemy na talerze Pastizzi i Imqarrun Il-Forn.

Zanim zaglądniecie do znaleziska sprawdźcie jakie przepisy tam znajdziecie:

Przygotowaliśmy dla Was zupełnie nową, inną niż wszystkie publikacje, w której czekają na Was przepisy na 2 lokalne, maltańskie dania – Pastizzi (z groszkiem oraz z ricottą) oraz Imqarrun il-Forn.
Dania te przygotowywaliśmy ostatnio w Polsce, by pokazać Wam, że bez problemu możecie je zrobić z dostępnych w Polsce składników!

Pastizzi to świetne pieczone przekąski z nadzieniem – najbardziej tradycyjne z nadzieniem z ricotty lub zielonego groszku, ale także kurczakiem
Imqarrun il-Forn – Malta także ma swoją własną pastę i to zapiekaną z bardzo charakterystycznym aromatem!

Mieszkając na Malcie od ponad 5 lat i mając tutaj naszych maltańskich przyjaciół i ich rodziny smaki kuchni maltańskiej towarzyszą nam w codziennym życiu stąd pojawił się ten artykuł.

Zaglądnijcie na ZNALEZISKO i wykopcie jeśli się Wam podoba.

Maltańskie klasyki - przepis na Pastizzi i Imaqarrun Il-Forn

#rudeiczarne #malta #gotowanie #jedzzwykopem #ciekawostki #podroze #wakacje #turystyka #podrozujzwykopem #zwiedzajzwykopem

Zapraszamy do śledzenia hashtagu #rudeiczarne , jeżeli chcesz być na bieżąco z naszymi publikacjami.
Pobierz rudeiczarne - Witajcie Mireczki i Mirabelki!
Wracając z maltańskich wakacji do domu ...
źródło: comment_1665989946zVJGQ6eWJbqyPKFwPtjNIB.jpg
  • 8