Wpis z mikrobloga

Niedziela wieczur, a ja drugi dzień u mamy. Zamiast siedzieć w domu z żoną i dziećmi to kładę PIERWSZY RAZ płytki specjalnie pod "kabinę prysznicową" czyli, szyba + drzwi i niski brodzik, bo od roku nie można znaleźć "fachowca" do roboty, a lata nie te, żeby skakać do kabiny jak przez płot. Okazało się, że musiałem przerabiać rury ściekowe i wodne, z odpływem, więc jeszcze dwa dni tu posiedzę, bo składanie i dopasowanie tej kabiny do mojej fuszerki to też będzie cyrk.

#zalesie #remontujzwykopem
Pobierz Matti28 - Niedziela wieczur, a ja drugi dzień u mamy. Zamiast siedzieć w domu z żoną ...
źródło: comment_1665956698wqw0wtTpDr9w3QLee1ihWs.jpg
  • 40
@frow chęci i zamiary dobre, ale wykonanie może być różne, bo na budowlance mało się znam i jestem samoukiem od kiedy chciałem zaoszczędzić na remontach po kupnie swojego PRL owskiego domu, a jedynym moim nauczycielem był YouTube ;D płytki to jedyna rzecz, od której uciekałem, ale jednak dla mamy podjąłem to wyzwanie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Matti28: znam pare przykładów wychodzenia wilgoci, hydroizolacja to proste zasmarowanienorzed położeniem płytek a spokój na lata, może jak za rok będziesz skuwał to lepiej wyjdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Matti28: szacunek Ci sie należy, a ludzie Ci tu wytykają że źle docięte płytki.

Moim zdaniem - a sam mam dwie lewe ręce - wygląda dobrze. Większa fuszerkę odwaliła znajomemu ekipa na którą czekał 9 miesięcy, także spokojnie myślę że możesz się ogłaszać jako spec od remontów i jeszcze sobie zarobisz
@Matti28: no i gitara, "fachowiec" by ci to #!$%@?ł jeszcze bardziej i kłócił się, że tak ma być. Poza tym, przyszedł by w poniedziałek na 3 godziny, rozgrzebał, zniknął na 3 dni, potem przyszedł na kolejne 2h i przepadł na weekend.