Aktywne Wpisy

Vexolax +40
Niedawno przyszedł mi do głowy pewien plan "emerytalny". Ciekawi mnie czy gdzieś tutaj jest jakaś luka - i jeżeli ktoś ją widzi to proszę o wyjaśnienie. Jestem początkującym w te sprawy.
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
Ja lvl 27
Żona lvl 26
Przykład uproszczony - wydaje mi się, ze nie da się tego jakoś tak mocno zaplanować. Bo kwoty cały czas się zmieniają itd...
źródło: image
Pobierz
phaxi +18
Pod tym wpisem odliczamy do 1000.
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy
1 komentarz = 1 liczba
ignorujemy głupie komentarze i oszustwa w postaci pomijania liczb
#glupiewykopowezabawy

źródło: comment_16656875863RQf8UrzWDI2ALA0Odi5mH.jpg
Pobierz@seban_hi: w niewielu jezykach ma, w pythonie tak. wczesniej byl jeszcze occam, ale juz dawno zdechl i raczej nikt sie nie pali do wymuszania wciec - bloki zazwyczaj zamkniete w klamrach, styl kodu to raczej kwestia konwencji i umow (aka estetyki) niz wymuszenia przez skladnie.
@diofantos: Każdy normalny język tak robi:P oparty na typach i kontraktach. Tylko powalone języki skryptowe nie ogarniają, bo z definicji ważna jest tylko linijka która jest wykonywana i kontekst, wiec im nie robi roznicy czy funckja cos zwraca czy nie i raz moze zrobić tak a przy innym wykonaniu inaczej. Gdyby nie zaawansowane IDE to w
spróbuj wykorzystywać jeszcze parsery do plików YAML, jeśli lubisz być ruchany w dupę przez niewidoczne znaki xD