Komputer z dyskiem SSD, kartą wifi tp-link T3U plus AC1300, router Archer C6. Telefon Samsung Galaxy S20. Wszystko spięte na 5GHz. Dlaczego nie mogę w sieci lokalnej osiągnąć transferów większych niż 100Mbps? Urządzenia 4m od routera. Brak innych urządzeń na 5GHz w pobliżu. #siecikomputerowe #wifi #siecibezprzewodowe #5ghz
@olito: Chociażby: 1. Zależy od szerokości kanału łącza jakie zestawiasz. Tu wąskim gardłem może być AP lub klient sieci. 2. Zależy od ilości aktywnych klientów. (Im więcej, tym więcej "okienek czasowych" w ramach tego samego pasma potrzeba wydzielić).
@olito: Konkretnie skąd dokąd robisz test? Jeśli to test pomiędzy dwoma urządzeniami na radiu i jedno z nich ma sygnał jak widać -59 zapina się na 585M czyli w kanale 80MHz to i tak dobry wynik. Jak podepniesz PC pod port LAN i zapnie się na gigabit i zrobisz test pomiędzy PC a urządzenie wifi to zrobisz wtedy około 450Mbit w 80MHz kanale.
Jakim cudem materiał wybuchowy rozdupcył szynę a praktycznie nie ruszył podkładu nie mówiąc o zrobieniu jakiegoś małego chociaż krateru w kamykach pod spodem?
źródło: comment_16655996369NJdPKl5bcy2F7IvclNf0B.jpg
PobierzChociażby:
1. Zależy od szerokości kanału łącza jakie zestawiasz. Tu wąskim gardłem może być AP lub klient sieci.
2. Zależy od ilości aktywnych klientów. (Im więcej, tym więcej "okienek czasowych" w ramach tego samego pasma potrzeba wydzielić).
źródło: comment_1665600524SpQAUfXGRVDjrp4rb1OiFX.jpg
Pobierz