Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Ma ktoś u siebie internet mobilny domowy netbox z #play lub #tmobile ? Chodzi mi o ten niby nielimitowany. Warto w to iść czy odpuścić temat? Teraz mam na doładowania i działa przyzwoicie ale place 60zł za 250gb z tym, że nie mam żadnej umowy i to jest duży plus. Boję się, że po okresie testowania zacznie się sypać a umowa na 2ata... brak światłowodu niestety... mam xboc i ps5 wiev czasem trochę pobieram. Wg ich map zasięgu niby oczywiście bardzo dobry zasięg u mnie... #internet #internetmobilny #pytanie #pytaniedoeksperta #porady
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cynamonowazaslona: no właśnie mo trochę... ale wiesz w każdej chwili mogę dokupię kolejne 250vgb np :) ale drażni mnie ciągle patrzenie ile zostało i kombinowanie z pobieraniem... myślisz że coś takiego jak play lub tmvobile rzeczywiście bez względu na pobieranie nie dawałoby lejka?
  • Odpowiedz
  • 0
@cynamonowazaslona: no i właśnie niby gadali ze jest całkiem beż limitu żadnego właśnie ale ciężko mi uwierzyć w to... albo czy mie będzie tak że podczas testowania ten okres próbny będzie śmigać cały czas a np po 2 miesiącach zaczną się problemy
  • Odpowiedz
  • 0
@cynamonowazaslona: ok, to spróbuję znaleźć regulamin tego netboxa bez limitu i poczytać. W playu mam numer w abonamencie ale po końcu umowy dali ni fajna ofertę jak chcialem odchodzić i bez umowy czasowej no i nie narzekam na nich chociaż chyba jestem w mniejszości :) dzięki za pomoc
  • Odpowiedz
@ironek105: Mam T-mobile no limit od października. Jeżeli nie masz opcji na światłowód, to jak najbardziej dobra opcja. Trzeba najpierw sprawdzić parametry zasięgu i wybrać najlepszą opcję.
  • Odpowiedz
@ironek105: Mieszkam w miejscu, gdzie jest słabo z jakimkolwiek zasięgiem. Bezpośredni widok na nadajniki zasłaniają wysokie drzewa. Bez anteny udało się złapać tylko sygnał z ruterem w oknie na paśmie zasięgowym B20. Wyciągało to jakieś 5MB/s. Z anteną kierunkową udało się złapać B7 z nadajnika oddalonego o 10 km. Prędkość 70/30. Płacę 90 zł.
  • Odpowiedz
  • 0
@compolt: i żadnych problemów nie uświadczyłeś po okresie testowym? Pobierasz dużo czy raczej zwykle korzystanie? I co tzn prędkość 70/30? Od 70 do 30?
  • Odpowiedz