Aktywne Wpisy

SmellySocks +79
Zwykle chwaliłem się ewolucją stołu z żarciem, w tym roku szersze ujęcie, bo doszły dekoracje. Więc teraz: Jak każdego roku w zimną niedzielę w środku lutego, zmuszony jestem pochwalić się, że w moich żyłach dziś płynie tłuszcz, majonez i cream cheese. Z domieszką cukru. Fly Eagles Fly!
#superbowl #nfl
#superbowl #nfl
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
baleroni +20

źródło: comment_1665251086GIlzewswbOC7IrjMBGvegx.jpg
Pobierz@Amishia: Nie tylko w Polsce, pamiętam, że w Szwecji była podobna sprawa. Tylko tam to dziecko tak twierdziło i nawet jak chciało to odkręcić to było już za późno.
@rzep: No sąd nie powinien ufać na słowo i skazywać na areszt bez żadnych dowodów, już lepiej stosować zakaz zbliżania się. To jest bardzo mocno nadużywane w Polsce i ludzie siedzą latami bez żadnych dowodów, bez procesu, kompletnie niewinni. Później wychodzą zniszczeni, bez pracy, bez pieniędzy, bez rodziny, bez odszkodowania bo ludzie kierują się
Komentarz usunięty przez autora
No i druga sprawa - w areszcie pedofile, byłe gliny, zadeklarowani homoseksualiści - siedzą osobno. Na żadne "powitanie biauka" nie ma szans.
Sąd nie skazuje na areszt. Areszt to środek zapobiegawczy w momencie gdy pozostawanie podejrzanego na wolności może negatywnie wpływać na sprawę lub zagrażać bezpieczeństwu osób trzecich.
Dlatego tym bardziej propozycje @trevoz są debilne bo pokazują niezrozumienie jak działa system prawny w Polsce.
@Mirekzkolega: W sensie dowodem ma być np. słowo p0lki? Areszt tymczasowy powinno się stosować tylko w przypadku twardych dowodów. Czasem lepiej nie skazać winnego, niż zniszczyć życie niewinnemu.
Nie ma nagrania (sprawdzonego przez specjalistów uprzednio czy nie jest sfabrykowane) nie ma przestępstwa. Ufanie na słowo w 2022 świadkom, którzy często dostaną litr wódki za pokazanie się w sądzie i złożenie fałszywych zeznań to sroga patologia i cofnięcie do średniowiecza. Mogli co najwyżej zakazać mu zbliżania się do córki na max kilka dni, na czas szybkich wyjaśnień, a nie areszt od razu jako rasowego pedofila, jeszcze robiącemu krzywdę
@trevoz: ta, żona mojego znajomego miała problemy psychiczne, oskarżyła swojego ojca o molestowanie ich synka i córki, dzieciaki powtórzyły na komisariacie wszystko co kazała im mama i jakoś go nie zwinęli, wiesz czemu? Bo w takich sprawach potrzebne są dowody a nie tylko zeznania. Fajnie w zarzutki wierzyć ;) Nawet stawiałbym dolary przeciw orzechom że @7160: wraz z innymi próbują sobie nakręcić
@Amishia: Myślę że w Polsce potrzebujemy też bardzo większego zaangażowania ojców w wychowywanie dzieci. Myślę że to podejście sądów nie wzięło się z kosmosu,
I oczywiście, zgadzam się z tym, że mimo wszystko to matki bardziej się angażują, ale zastanawiam się na ile to też trochę presja kulturowa. Na zasadzie, że 'jak to chłop ma
@aarahon: A jakie dowody na gwałcenie rozbita butelka były w sprawie matki, która została na 3 mce aresztowana po kłamstwach córki?