Wpis z mikrobloga

@Poemat: trochę nie rozumiem odpowiedzi, nie wiem czy serio napisałeś, że tak nie powinna wyglądać, czy była to ironia, jeśli to drugie to zdaje sobie sprawę, że potrzebne było przebadanie ciała pod tym względem, ale kompletnie nie rozumiem co miał na celu ten masaż który trwał z 30 minut, kiedy ten czas już mógł pójść bliżej pod wystawienie diagnozy czemu mnie te przedramiona mogą bolec i jak mogę temu zaradzić.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Chodziło mi to co napisałem, bez żadnej ironii ;) Dla mnie w pracy z pacjentem twarda diagnostyka jest kluczem. Są oczywiście problemy, które można stwierdzić z 99% skutecznością bez używania USG/RTG/MRI (bo jakiś mechanizm urazu jest na tyle powtarzalny, że po latach doświadczenia to od razu widać i czuć), jednak większość wolę nie wróżyć z kuli a wprowadzić protokół leczenia zgodny z przeznaczeniem dla pacjenta.
  • Odpowiedz
@Bartekgkw: No ale o co miałem właściwie zapytać? Po zrovinieniu tych testów odrazu miałem się położyć do masażu, nie wiedziałem ile to będzie trwało wiec nic nie gadałem, dopiero na koniec zorientowałem się, że to już koniec, wiec kasa i tak już poszła psu w dupe, jedynie co zle zrobiłem to, że nie spytałem się jak będzie wyglądało wizyta za tydzień, ale to już za późno.
  • Odpowiedz
@mateo2111: niestety tak wygladaja wizty u wiekszosci fizjo w polsce xd Jesli chodzi o bole przedramion to zalezy co robiles. Jesli boli po jakis ciezych podciaganiach to najprawdopodobniej przeciazyles. No i zalezy tez gdzie boli czy typowo na brzuscu miesnia, czy gdzies na przyczepach <- to by swiadczylo o problemach ze sciegnami. Wtedy klasyczne pomaga masaz + rozciaganie + wzmacnianie z wydluzona faza ekscentryczna. Czasem problem moze byc bardziej zlozony
  • Odpowiedz
@szyszak7: problem wystapil zaraz po rozpoczeciu cwiczenia na silowni i pojawil sie przez uginanie ramion z sztanga, po sprawdzania bol wraca jedynie przy uginaniu ramion w pozycji takiej jak z sztanga, jak zrotuje nadgarski tak jak przy mlotkach albo warkocza wyciagu to zadnego bolu nie ma, przy podciaganiu podchwytem z duzym ciezarem tez zaden bol nie wystepowal, i boli mnie jedynie czesc wewnetrzna przedramienia majac pozycje jak przy wyciskaniu sztangi(nie
  • Odpowiedz
@szyszak7: przy łamanej to samo, ogólnie nie robię ćwiczeń z taka dźwignia chwytu i mnie nic nie boli, ale ból może tez wystąpić podczas podnoszenia jakichś rzeczy w codziennym życiu itd Teraz przez wakacje pracowałem fizycznie i po pol roku spokoju z tym przedramionami przez niewykonananie takich ruchów, ból powrócił bo kilka razy zle coś podniosłem, dlatego chciałbym mieć to wyleczone a nie uważać przez lata żeby czasem czegoś nie
  • Odpowiedz