Wpis z mikrobloga

W tym roku jadę na zimę pracować na Kretę w Grecji. Znalazłem fajną chatę, ale nie wiem jak tam z internetem. Dostałem informację że internet jest satelitarny a jeśli chodzi o parametry to, cytuję: "30 down/5up" więc niby spoko. Ale dostałem też takiego screena.
Czy ktoś orientuje się o co pytać i jak się dowiedzieć czy tamten net będzie ok do pracy?
#internet #digitalnomad #komputery #informatyka #grecja #kreta #wifi #pcmasterrace
mlatej - W tym roku jadę na zimę pracować na Kretę w Grecji. Znalazłem fajną chatę, a...

źródło: comment_166516908520F5qSLYOWEd4dET0QPMsC.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s---k: Dziewczyna z którą gadam to Polka, a net jest założony w chacie w Grecji, mówi że satelitarny. Niestety kompletnie się nie zna na tym więc, ciężko o co się dopytać, jedyne info to te z mojego pierwszego posta czyli 30down/5up, satelitarny.
Kurde to lipa z tym netem :( Chata super, zastanawiam się ejdnak czy na Krecie znajdę wogóle coś lepszego jeśli chodzi o net :/
  • Odpowiedz
@s---k: Zakłądając że jest stabilny to 30 powinno być ok, kiedyś miałem 10 i było spoko, tylko kurde ta stabilność. Poprosiłem o test speedtestem przez wi-fi.
  • Odpowiedz
@mlatej: pytaj jaki limit transferu i za ile. Satelita to jak komórka w latach 90tych - każdy megabajt za miliony. Prędkość pokazali dobrą do niedawna 5 mega to był nieosiągalny luksus. Mamy LTE więc ludzie rozpieszczone ale każdy jeszcze niedawno miał pół mega i się cieszył jak szybko.
  • Odpowiedz
@mlatej: Najpewniej pisząc satelitarny ma na myśli to że na domu jest antena wifi kierunkowa. Podobnie jest u mnie i problem z tym jest taki że jak działa to jest dobrze. A częściej nie działa niż działa niestety.
  • Odpowiedz