Aktywne Wpisy
Kopyto96 +85
Kto pamięta rządy PO i zwłaszcza lata 2013-2015, ten nigdy by na ten twór nie głosował. Ludzie mieli serdecznie dość plucia na własny kraj, dzielenia ludzi na "elity" i "plebs", zakłamywania historii i SBckich służb na państwowych stołkach. W tamtych latach był wręcz wielki bum na patriotyzm, który był po prostu skutkiem ubocznym tych rządów.
Tamte czasy jednak wspominam z dużym sentymentem, takie pospolite ruszenie. Zagłosuję na Konfederację i choćby nie wiem
Tamte czasy jednak wspominam z dużym sentymentem, takie pospolite ruszenie. Zagłosuję na Konfederację i choćby nie wiem
Ytarka +34
Ogłoszenie z pełnym, czytelnym opisem, wyraźne zdjęcia całego zestawu - z bliska, z daleka, z kotem i bez. Myślałam że to wystarczy, że tak się robi.
Nie pomyślałam jednak, że wśród użytkowników są przecież ludzie z tą straszną chorobą, co nie pozwala im czytać literek.
Nie wolno im nawet zerkać na to, co może zobrazować treść, żeby nie spowodować zwary w klepisku XD
No naraziłam chłopa na niebezpieczeństwo, pewnie dlatego tak na
Nie pomyślałam jednak, że wśród użytkowników są przecież ludzie z tą straszną chorobą, co nie pozwala im czytać literek.
Nie wolno im nawet zerkać na to, co może zobrazować treść, żeby nie spowodować zwary w klepisku XD
No naraziłam chłopa na niebezpieczeństwo, pewnie dlatego tak na
Jakiez było moje zaskoczenie, gdy zobaczyłem dziś 2 nowo otwarte lokale w sąsiedztwie - takie typowe baro-stołówki serwujące barszcz, żurek, schawowy, gulasz, pierogi a także kawe z ekspresu na wynos.
No #!$%@? aż podskoczyłem z radości, bo dzielnica dotąd #!$%@? głównie pseudo-włoskimi pizzami i burgerami kraftowymi za miliony które przestałem jeść odkąd ich cena przegoniła poczucie dobrego smaku. W lokalnych Sushi też wieje #!$%@? odkąd kredyciarzom #!$%@? wyższe raty.
I tak zamiast dyniowego late za 16PLN i bajgla za 28PLN zjadłem za całe 30PLN obiad (już nie luch) składający się z zupy, schabowego, ziemniaków, zestawu surówek i kompotu. Wcześniej gdy chciało się zjeść coś z "polską" nutą to trzeba było dymać na rynek i wydać te 70PLN/os lub przepychać się z żulami i studenciakami pod "Misiem" a tutaj taka miła niespodzianka. Acha, no i kawa na wynos z ekspresu za 5PLN (1EUR xD).
Zaczyna podobać mi się ten komunizm. Czekam na darmowe talony na posiłek regeneracyjny z wkładką miesną od chlebodawcy to będę tam chodził codzień xD
#finanse #nieruchomosci #gospodarka #inflacja #ciekawostki #wroclaw
Komentarz usunięty przez autora
Było kiedyś takie centrum handlowe w Warszawie na Łopuszańskiej, które miało być premium. Nikt tam nie chodził, więc otworzyli Biedronkę, Media Expert i sklepy z chińskim szajsem. To daleko od centrum, mało prestiżowe miejsce, tylko dla znudzonych korkami korposzczurów gdy wracają z Mordoru do Ursusa lub na Bemowo. Można zrozumieć, że się nie udało.
Elektrownia Powiśle musiała się udać, zaprojektowana z dbałością o największe szczegóły, w loftowej stylistyce.
A ty z Jagodna, też potrafie obrażać, a i tak ci nie powiem.
@mookie: przed covidem taki obiad na moim osiedlu we Wrocławiu kosztował 13-15 zł a wypasiony zestaw szefa dla najbogatszych za 18 zł
Mowa o dużym mieście wojewódzkim w którym burgery są już po 35 PLN xD
@mookie: od 23 zł - zupa podana na samej górze plus drugie do wyboru
@mookie: najgorsze wlasnie w tym bylo to ze to zwykla polacka pasza na tanich skladnikach udawala wykwintne dania. dlatego nie moze byc taniegopieniadza, te lokale powinny utonac ze swoimi januszami duzo wczesniej, ale bydlo mialo pinionzki i dalej do nich chodzilo .