Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +236
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

Metro 2033
Dmitry Glukhovsky
Fantasy
Chyba nigdy nie czytałem nic fantasy. Nie moja działka - myślałem. Książkę dostałem na urodziny, więc postanowiłem się zabrać za nią.
O fantasy nie zmieniłem zdania. Co prawda czytało się nieźle, raz zmuszało do przekartkowania kilku dodatkowych stron, raz do odłożenia jej wcześniej niż się planowało.
Świetny pomysł, wciągający świat, nie dziwie się, że inni postanowili z niego skorzystać tworząc swoje książki jednak wolę inne klimaty
#bookmeter
I tu mam pytanie do Was mirki:
Jaką książkę byście mi polecili wiedząc, że oprócz fabuły lubię się z książki też czegoś dowiedzieć, najlepiej gdy dzieją się w świecie realnym i istniejącym. Lubie właśnie książki Browna, bo fajnie wtrąca opisy dzieł sztuki czy architektury miast w historie. Może jakaś książka, której akcja dzieje się w wielu miastach Europy? Macie coś takiego?
#ksiazki #ksiazka
Jeżeli tak to
Książka podchodzi pod fantasy, ale jak autor sam to nazywa "fantastyka naukowa" :P