Tak w razie jakby komuś się wydawało, że religijny fundamentalizm i prawicowy populizm wcale nie są niebezpieczne i nikt się na to nie nabiera
@kobiaszu: No jest fotka arystokracji. Gdybyś wrzucił zdjęcie z teherańskich slamsów(które wówczas stanowiły większość miasta) miałbyś więcej kobiet w muzułmańskich strojach niż dziś.
No jest fotka arystokracji. Gdybyś wrzucił zdjęcie z teherańskich slamsów(które wówczas stanowiły większość miasta) miałbyś więcej kobiet w muzułmańskich strojach niż dziś.
@Zuben: Zgadza się, jak zwykle religijna biedota przeciwstawiała się nowoczesnym reformom i chciała powrotu szyickiego zamordyzmu.
Chyba widzisz różnicę między sytuacją aktualną, gdzie WSZYSTKIE kobiety są zmuszane do noszenia hidżabów, a czasami ze zdjęcia, gdy można było legalnie ich NIE NOSIĆ? Widzisz prawda?
Chyba widzisz różnicę między sytuacją aktualną, gdzie WSZYSTKIE kobiety są zmuszane do noszenia hidżabów, a czasami ze zdjęcia, gdy można było legalnie ich NIE NOSIĆ? Widzisz prawda?
@wholesome: @nalej_mi_zupy wrzucił ci zdjęcie jak wyglądają kobiety w analogicznej grupie dzisiaj.
@nalej_mi_zupy: Zabawne trochę jest, że na tym zdjęciu niczym się w zasadzie nie różnią od południowych europejczyków z wyglądu.Wystarczy trochę normalności. Ale jak w grę wejdzie islamski regres, prześcieradła, szmaty, brody i hijaby, to wyglądają jak jakieś ciemne dzikusy.
@kobiaszu: No jest fotka arystokracji. Gdybyś wrzucił zdjęcie z teherańskich slamsów(które wówczas stanowiły większość miasta) miałbyś więcej kobiet w muzułmańskich strojach niż dziś.
@Zuben: Zgadza się, jak zwykle religijna biedota przeciwstawiała się nowoczesnym reformom i chciała powrotu szyickiego zamordyzmu.
Chcę jak najlepiej dla irańczyków, bo to wspaniali ludzie ale nie życzę im powrotu do czasów szaha.
źródło: comment_1663858121xSkcK0n7vvouoe8OaJ0l8c.jpg
Pobierz@wholesome: @nalej_mi_zupy wrzucił ci zdjęcie jak wyglądają kobiety w analogicznej grupie dzisiaj.
źródło: comment_1663859225Hb1u75UbIUpUoz2x5Ui5bd.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
*Teheran w latach siedemdziesiątych